Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik odlučio?

Julianu Assangeu bit će odobren azil u Ekvadoru

\'Wikileaks founder Julian Assange arrives for the second day of a two day hearing at the Supreme Court in central London, on February 2, 2012. Assange took his extradition fight to Britain\'s Supreme
AFP/PIXSELL
14.08.2012.
u 21:57

Osnivač WikiLeaksa 19. lipnja zatražio je azil kako bi izbjegao izručenje Švedskoj čiji ga tužitelji žele ispitati o optužbama za silovanje

Julianu Assangeu Ekvador će odobriti azil, a na to je pristao ekvadorski predsjednik Rafael Correa, javlja Guardian.  

– Ekvador će odobriti azil Julianu Assangeu – rekao je za londonski list u Quitou dužnosnik koji je upoznat s radom vlade. Correa je u ponedjeljak rekao kako će ovaj tjedan odlučiti o azilu za osnivača WikiLeaksa, nakon što se konzultira sa svojim savjetnicima.

Podsjetimo, Assange je od 19. lipnja veleposlanstvu Ekvadora u Londonu i tada je zatražio azil kako bi izbjegao izručenje Švedskoj čiji ga tužitelji žele ispitati o optužbama za silovanje i seksualno zlostavljanje. Osnivač WikiLeaksa u strahu je da bi ga Švedska nakon toga mogla poslati u SAD zbog optužbi za špijunažu, a za što bi mogao dobiti i smrtnu kaznu.

>> Julian Assange iz Londona zatražio azil u Ekvadoru

Ključne riječi

Komentara 2

IS
istima
23:00 14.08.2012.

Mislim da bi Assange mogao postati traženiji od svojevremeno Bin Ladena...

AN
Antidominium
18:05 15.08.2012.

Nažalost i Švedi su kao i mnogi Europljani američki priguznici. Oni se takođe služe metodom: Locirati- uhititi- izručiti. Eh da je pun svijet Assangea pa da se aždaja napokon natjera na poštovanje ljudskih prava u cijelom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije