Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulazak u politiku

Julian Assange osniva stranku i kandidira se za parlament

Julian Assange
Press Association/PIXSELL
12.12.2012.
u 21:44

Najpoznatiji svjetski zviždač Julian Assange najavio je da u Australiji osniva "WikiLeaks stranku" te da će se kandidirati za mjesto u parlamentu na sljedećim izborima.

Najpoznatiji svjetski zviždač Julian Assange najavio je da u Australiji osniva \"WikiLeaks stranku\" te da će se kandidirati za mjesto u parlamentu na sljedećim izborima, piše Herald Sun.

Prvi čovjek internetske stranice WikiLeaks je izjavio australskim medijima da je veliki broj \"vrlo vrijednih ljudi koje australska javnost poštuje\" iskazao svoj interes da se uključi u novu stranku.

Treba mu 500 potpisa glasača

Već je napisan statut stranke te ga sada pregledavaju pravnici. Kako bi je registrirala Australska izborna komisija treba skupiti potpise 500 birača sa izborne liste.

Assange je od lipnja \"zarobljen\" u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu. Na taj potez se odlučio kako bi izbjegao izručenje Švedskoj gdje ga žele ispitati u vezi optužbi sa seksualno napastovanje.

Uvjeren je kako bi ga nakon izručenja Švedskoj prebacili u SAD koja ga traži zbog objave tisuće tajnih diplomatskih dokumenata. Tijekom intervjua ABC Radiju osnivač WikiLeaksa je komentirao i medijske napise da ima kroničnu plućnu bolest. - Ne bih išao tako daleko, ali okolnosti su teške - kazao je Assange.

 >>\'Sva infrastruktura za totalitarizam na internetu je spremna\'

Komentara 1

BR
BratCroat
11:50 13.12.2012.

Dobro se sjetio, kao poslanik će dobiti imunitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije