Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije prikazan

Judith Reisman, redatelj Tate i gledatelji ipak ostali bez projekcije

Judith Reisman (1)
Patrik Macek/Pixsell
29.01.2013.
u 20:04

"Nije samo Katolička crkva stala protiv ovakvog seksualnog odgoja, već su to učinile sve vjerske zajednice u našoj državi."

Posljednje javno odredište u današnjoj turneji američke komunikologinje Judith Reisman bila je projekcija dokumentarnog filma redatelja Timothyja Tatea pod nazivom "Kinsey's Paedophiles, Secret History" u Branimir centru. No, brojni građani koji su stigli na projekciju ostali su uskraćeni. Naime, zbog tehničkih poteškoća film se nije mogao emitirati ni u tri uzastopna pokušaja.

Tehničkih problema bilo je i s ozvučenjem pa su u jednom trenutku zakazala sva tri raspoloživa mikrofona.

– Daj mi mikrofon – zatražila je Judith u jednom trenutku pokušavajući uspostaviti komunikaciju s publikom dok su organizatori pokušavali spasiti projekciju.

– Ne rade – šaptali su joj organizatori na što je Judith upitala:

– Sva tri su umrla?

Nakon dva neuspjela pokušaja pokretanja dokumentarnog filma, redatelj Timothy Tate izašao je zapaliti cigaretu vidno uzrujan, a po povratku tiho je šapnuo organizatorima da mu je neugodno. Situaciju je pokušao spasiti komunicirajući s publikom te je poručio da je tema filma seksualno zlostavljanje djece te kako se vrlo glasno i jasno mora poručiti kako to nije dobro.

Istodobno, dao je jasnu podršku HRT-ovoj novinarki Karolini Vidović Krišto koja je u svojoj emisiji emitirala dijelove tog dokumentarnog filma nakon čega joj je zabranjen rad.

– Uznemirujuća je činjenica da novinarka može biti kažnjena jer je propitivala povijest nekog događaja. Trebamo podržati prava novinara da postavljaju pitanja, naročito ona teška – rekao je Tate, koji je stigao u Hrvatsku s Judith. Naglasio je da Judith poznaje 20 godina te poručio kako se s slaže s njom u činjenici da zlostavljanje djece nije političko pitanje.

Ni treći pokušaj da se film prikaže u cijelosti nije uspio. Gledatelji su tako ostali bez projekcije, no pozvani su da ga pogledaju na YouTubeu na kojemu je, kako je rekao redatelj, dostupan. Svi prisutni također su pozvani da nazoče svim ostalim tribinama na kojima će svoje mišljenje protiv seksualnog odgoja u školama iznositi kontroverzna američka komunikologinja Judith Reisman.

– U Hrvatskoj se treba raspravljati o ovoj temi. Važno je napomenuti da nije samo Katolička crkva stala protiv ovakvog seksualnog odgoja, već su to učinile sve vjerske zajednice u našoj državi. Usuđujem se reći da se namjerno potencirala samo Katolička crkva, no važno je napomenuti kako je ovo pitanje čovjeka lišeno svega ostaloga, a kada tražimo uzorke, čini se, piknuli smo točno tamo gdje boli – rekla je HRT-ova novinarka Karolina Vidović Krišto.

>>VIDEO Pogledajte predavanje J. Reisman koje je naljutilo studente

>>Judith Reisman: Nigdje me nisu tako izvrijeđali kao u Hrvatskoj

Komentara 109

DE
dejure
23:29 29.01.2013.

Nek sad cijeli svijet vidi u kavom mraku žive Hrvati

VI
virtuozo
23:59 29.01.2013.

Onaj ko nije idalista, ko ne vjeruje u ljudske vrednote taj niti cijeni druge ljude. Drugim riječima najobičniji je sebičnjak. najgore je što je takav stil ponašanja postao moderan i poreban. Takvi nas ljudi danas vode nažalost

OB
-obrisani-
21:43 29.01.2013.

Ako imaš kompaniju s puno love za siču love kupiš naučnike koji če naučno dokazati da je čovjek riba i živi u moru.Treba samo love i potplatiti a tako su nastale sve naučne hipoteze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije