Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špijuni u sportu

Juan Antonio Samaranch bio je špijun sovjetske tajne službe KGB

juan antonio samaranch
REUTERS
24.11.2009.
u 08:40

U nedavno objavljenoj knjizi "KGB igra šah", Viktor Korčnoj i Boris Guljko tvrde da je bivši predsjednik Međunarodnoga olimpijskog odbora radio za Ruse.

Bivši predsjednik Međunarodnoga olimpijskog odbora Juan Antonio Samaranch radio je za sovjetsku obavještajnu službu KGB, tvrde sovjetski šahovski velemajstori Viktor Korčnoj i Boris Guljko u knjizi objavljenoj ovih dana.

U zamjenu za usluge KGB-u Rusi su progurali Samarancha na tu dužnost, navodi se u knjizi "KGB igra šah“, koju su Korčnoj i Guljko napisali s povjesničarem Jurijem Felštinskim i umirovljenim časnikom KGB-a Vladimirom Popovom.

Dijelove knjige prenio je britanski list The Daily Telegraph. KGB je, kako navode autori knjige, kontrolirao glasove svih država bivšega sovjetskog bloka za izbora visokih sportskih dužnosnika.

Samaranch je bio predsjednik Međunarodnoga olimpijskog odbora od 1980. do 2001. godine.

Komentara 11

OB
-obrisani-
11:58 24.11.2009.

brathrvat, za ti tu opet, na svoj poznati nacin, promoviras prijateljstvo izmedju Slovenaca i Hrvata?

OB
-obrisani-
10:25 24.11.2009.

Ja mislim da ima i jačih od njih !

BR
brathrvat
11:05 24.11.2009.

@ pravi alfaman Odmah nakon Rvata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije