Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđen na godinu dana

Jerko Jozić: Provocirao me govoreći da sam ustaša

Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL
1/3
16.06.2020.
u 10:56

Jerko Jozić odslužuje kaznu zatvora od 18 godina, a dobio je dodatnih godinu dana zatvora jer je pretukao drugog zatvorenika u Kazneno-popravnom domu u Zenici

Hrvatski državljanin Jerko Jozić (53) iz Brčkog koji u Kaznionici u Lepoglavi odslužuje kaznu zatvora od 18 godina na koju je 2014. na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen zbog razbojništva i teškog ubojstva počinjenog kod Brčkog 2012., dobio je dodatnih godinu dana zatvora jer je pretukao drugog zatvorenika 25. lipnja 2014. u Kazneno-popravnom domu u Zenici, gdje je prije premještaja u Lepoglavu odsluživao kaznu.

Prema presudi, ušao je u sobu i prvo verbalno, a zatim i fizički napao Nedeljka Šikmana kojeg je dva puta udario zatvorenom šakom u glavu i polomio mu zube.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je 2017. optužnicu protiv Jozića. Taj je predmet ustupljen Hrvatskoj od strane Federacije Bosne i Hercegovine, nakon što je Jozić premješten na izdržavanje kazne zatvora u Lepoglavu. Izjasnio se da se ne smatra krivim. Šikman ga je, tvrdi, provocirao govoreći mu da je ustaša i psovao mu "ustašku mater". Znali su se, rekao je, susretati na ručku i na kavi. Ispričao je da je Nedeljko uvijek bio u društvu "svojih Srba" jer je po nacionalnosti Srbin, osuđen za ratne zločine.

- Znao je da sam bio pripadnik HVO-a i HOS-a - rekao je Jozić koji tvrdi da je od uprave KPD-a Zenica tražio da ne bude na odjelu sa Srbima, no bezuspješno.

Kritičnog dana su se posvađali i Šikman ga je, kako se branio, pozvao u svoju ćeliju i pokušao udariti, no na vrijeme se, kako je ispričao, izmaknuo i uzvratio mu dvama udarcima u glavu. Pozvao je stražare i otišao podvezati srednji prst desne ruke na kojem je nastala posjekotina za koju nije pouzdano utvrđeno je li posljedica uzgriza ili udarca u Šikmanove zube. Smješten je u samicu i tamo dobio gangrenu na prstu koji su mu liječnici nakon pet dana morali amputirati. Zatražio je premještaj na izdržavanje kazne u Hrvatsku iz nacionalnih razloga.

Šikman pak, s druge strane, tvrdi da mu je Jozić nenajavljen ušao u sobu, opsovao mu obitelj i zadao dva udarca u predjelu glave. Svjedok koji je stajao u hodniku tvrdi da je čuo kako Šikman naziva Jozića ustašom, no druge detalje ne zna jer se nije htio miješati.

Jozić je osuđen na 18 godina zbog ubojstva u selu kod Brčkog, a počinio je i nekoliko razbojništava na tom području.

Ključne riječi

Komentara 2

BB
bozo boric
15:38 16.06.2020.

jozić mora biti u zatvoru sluga srbima

NE
nevensaic
13:37 16.06.2020.

Jozić Hercegovac? Ništa čudno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije