Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jozi Pavkoviću nagrada za osobu godine

“Kao organizator izbora osobe godine neobično je da dobivam nagradu za ličnost godine. Eto i to je BiH, bogata i u svojoj jezičnoj različitosti”
03. kolovoza 2017. u 19:55 6 komentara 738 prikaza
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Europski pokret u Bosni i Hercegovini je u okviru Dana Europe 2017. jučer na svečanoj akademiji u Cazinu uručio niz priznanja pojedincima koji su svojim radom pridonijeli europskom putu BiH. Glavnu nagradu za “ličnost godine” dobio je organizator Večernjakova pečata te direktor i glavni urednik Večernjeg lista u BiH Jozo Pavković.

Susret dvadesetak čelnih ljudi Prstena i HNS-a bio je mnogo više od privatnog druženja Jozo Pavković Prsten se iz udruge prometnuo u pokret koji gradi mostove između Hercegovine i Bosne

Kako je istaknuto u obrazloženju ovog vrijednog priznanja, Pavković je kroz svoj rad značajno pridonio afirmiranju europskih ideja i procesa u BiH, a spomenuto je i kako je kroz manifestaciju Večernjakov pečat potaknut povratak Povelje Kulina bana u BiH i “izgubljenog” Daytonskog sporazuma.

– Kao organizator izbora osobe godine neobično je da dobivam nagradu za ličnost godine. Eto i to je BiH, bogata i u svojoj jezičnoj različitosti. Nagradu za osobu godine i ličnost godine može dobiti stotine tisuća onih iz tihe većine koji promoviraju da su različitosti bogatstvo naše države. Oni koji vide BiH u Europi kao državu tri suverena i jednakopravna naroda. Ova nagrada me obvezuje da pomognem kako bi europski pokret bio što masovniji. Sudeći po europskom duhu u ovoj dvorani nekako mi se ovdje iz Cazina čini da Europa i nije tako daleko – kazao je Pavković preuzimajući nagradu koju mu je uručio predsjednik Europskog pokreta Predrag Praštalo.

Na svečanoj akademiji “Vrijeme je za Europu” veleposlanicima Hrvatske i Slovačke Ivanu Del Vechiju i Janu Pšenici uručen je Orden naroda, građanki i građana BiH i Europskog pokreta u povodu okončanja diplomatskog mandata u zemlji. Veleposlanicima Višegradske skupine u BiH uručene su plakete “Europski prijatelj i partner EU integracija”. Posebna priznanja uručena su za promociju turizma i zaštite okoliša, društvenog angažmana žena... Nagrada za životno djelo i humanitarni angažman u okviru rukometnog kampa za djecu s posebnim potrebama uručena je rukometašu, nekada najboljem desnom krilu na svijetu i izborniku mlađih vrsta BiH Jasminu Mrkonji. Prvi put jedan gradonačelnik iz Bosne i Hercegovine će dobiti priznanje “Europski gradonačelnik regije”. To je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Zagreb: Oproštajno primanje nuncija Alessandra D'Errica u nuncijaturi na Ksaveru Oproštaj nuncija 'Hvala na bratskom prijateljstvu, razumijevanju i podršci koju ste mi iskazivali!' Alessandro D'Errico Jozo Pavković Odlazi nuncij za čijeg je mandata imenovano 9 novih biskupa u Hrvata SUSRET U VATIKANU Jozo Pavković papi Franji poklonio knjigu 'Urednikov pečat'
A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • Meter:

    Jaaako daleko od osobe i Europe

  • ujko123:

    ko hebe nehrvate...

  • Kokolo1234:

    Sizofrenicni pokret dodijelio nagradu Hercegovackom supernacionalisti i supersovinisti . Mislim da bi to bio prikladniji naslov.. Samo mislim da je nagradu ipak trebao dobiti nagradu Raspudic jer taj do podne mrzi sebe,od podne sve nehrvate...