Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarski kriminal

Jozi Kalemu prijeti druga optužnica

Jozo Kalem
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
28.10.2014.
u 16:40

Sumnjiči se da je lažnim otkupom potraživanja oštetio Modibit za 46 milijuna kuna i onemogućio namirenje vjerovnika IGM-­a

Policijskom istragom, koju je zahtijevalo Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu, zaključeno je kako je 54­-godišnji riječki poduzetnik Jozo Kalem odgovoran za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i zloporabu stečaja pa može očekivati drugu optužnicu ove godine.

Ponovno je riječ o 2009. godini i zavrzlami oko IGM­-a Tounj, tada posrnuloj građevinskoj tvrtki iz mjesta pokraj Ogulina. ­ Sumnjiči se 54­-godišnjaka da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s riječkog područja 2009. sastavio i ovjerio nevjerodostojan ugovor i izjavu te naložio svojoj 34­-godišnjoj zaposlenici da isto provede kroz poslovne knjige društva, što je ona i učinila. Temeljem istog ugovora kao predsjednik Nadzornog odbora drugog trgovačkog društva s područja Ogulina naložio je provođenje te dokumentacije kroz poslovne knjige radi zatvaranja postojećih dugovanja između dvaju društava – kaže glasnogovornica Policijske uprave karlovačke Andreja Lenard.

Kalem je bio vlasnik i direktor Ri­petrola, poslije preimenovanog u Ri­most te predsjednik Nadzornog odbora IGM­-a Tounj, koji je sad u stečaju. Kaznenu prijavu je prethodno podnio vlasnik Modibita, tvrtke koja je sada u stečaju, Vlado Rožić, poduzetnik iz Ozlja. Tvrdi da je Kalem njegovu tvrtku oštetio za 46 milijuna kuna lažnim otkupom potraživanja i da je to sada utvrdila i policija. Ujedno se Kalema i 45-­godišnju suradnicu sumnjiči za zloporabu stečaja, odnosno uknjižbu Ri­petrola kao vlasnika nekretnina bez plaćanja ili osiguranja plaćanja, čime su vjerovnici blokiranog IGM-­a Tounj onemogućeni u naplati potraživanja. Čekamo Kalemovo očitovanje.

>>Tko je Linićev prijatelj Jozo Kalem?

>>Jozo Kalem uplatio prvih 20 milijuna kuna za Česmu

Komentara 5

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:24 28.10.2014.

Zasto se uopce koristi naziv "poduzetnik" za Hrvatske lopove. Poduzetnik je nesto sto bi trebalo izbaciti iz upotrebe kada se govori o Hrvatskim lopovima. Poduzetnici su u Svicarskoj, Njemackoj, Danskoj, Japanu, Kini itd. dok su kod nas uglavnom lopovi.

19
1995josip
17:39 28.10.2014.

Kum Slinić je za sada nevin , ali polako se urušava SDP utvrda u Rijeci . Izgubili su u Vukovaru , Sisku , Zagrebu i ostala je Rijeka gdje mrljaju 70 godina , vrijeme je da to promijenimo .

TA
tamanitelj
20:23 28.10.2014.

kamo je Linić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije