Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Jović novinar, ne zločinac

13.09.2005.
u 20:00

Poslije vojnika novinari bi uskoro mogli biti najbrojnija hrvatska kolonija u Haagu! Nakon što su zbog "otkrivanja identiteta" tajnih haaških svjedoka optuženi Ivica Marijačić i Domagoj Margetić, te Stjepan Šešelj, sada će im biti priključeni Josip Jović i Marijan Križić! Jer, da su i oni otkrili sličnu haašku tajnu. Bavljenjem s hrvatskim novinarima Sud je očito "proširio svoju djelatnost".

Osnovan da sudi za ratna nedjela, Sud se sada dohvatio novinara kao da su i oni sudjelovali u ratu, da su osumnjičeni za ratne zločine! Sigurno je krimen objaviti ime zaštićenog svjedoka no i u slučaju Marijačića, Margetića i Šešelja, a potom i Jovića i Križića, imena tih svjedoka već su bila provaljena i znalo se tko su. Unatoč toj prvotnoj tajnosti, što je preče interes Haaškog suda da se već provaljeni dokumenti dalje ne objavljuju, ili interes hrvatske javnosti da se objave?

Dok je prijašnja grupa optuženih novinara sama otišla u Haag, nekadašnji glavni urednik Slobodne Dalmacije, Josip Jović, to izgleda ne kani. Za moguće podizanje haaške optužnice protiv sebe on krivi premijera Ivu Sanadera, uvjeren da je, kao kritičar njegove politike, postao dio Vladina Akcijskog plana. Dosad je neuspjeli lov na generala Gotovinu haaškoj tužiteljici Carli del Ponte bio stalnim razlogom za negativne ocjene hrvatske suradnje s Haagom, a njezin negativni izvještaj dobrodošla izlika šefovima EU za uvijek novo odgađanje pregovora s Hrvatskom. Ako se Jović ne pojavi u Haagu, kako najavljuje, možda će on postati novim razlogom za moguću novu negativnu ocjenu Carle del Ponte, a potom i EU za novu odgodu pregovora?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije