Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jovanović: Vrijeđao me, ali nije bilo kontakta; Matušić: Lagao je

Nakon emisije "Otvoreno" Jovanović je Matušiću rekao da je o njegovu "dezerterstvu" doznao od Ante Kotromanovića.
01. listopada 2010. u 13:46 116 komentara 5 prikaza
jovanović
Foto: Arhiva VL
Pogledajte galeriju 1/3

- Nakon što su se kamere isključile, Matušić me počeo vrijeđati. Rekao mi je da sam budala te da nisam normalan, nakon čega sam mu se približio i zamolio ga da to ponovi još jednom - ispričao je svoju verziju priče o tome što se dogodilo nakon prve ovosezonske emisije "Otvoreno" Željko Jovanović (SDP).

On je, naime, Franu Matušića (HDZ) u emisiji "Otvoreno" optužio da je dezerter koji je pobjegao iz Dubrovnika te da u vrijeme Domovinskog rata nije bio u Hrvatskoj nego je  po Njemačkoj i Austriji svirao gitaru i orgulje. Matušić je, pak, novinarima u Saboru, osvrnuvši se na "bliski susret" s Jovanovićem, rekao da to nije ništa posebno, nego samo pokazuje kako se ponaša osoba koja nije spremna na politički i intelektualni dvoboj.

- Takva osoba vjerojatno misli da je pokušaj fizičkog obračunavanja rješenje, drži Matušić.

Potvrdio je da nije bilo kontakta, ali da mu se Jovanović unio u lice i poručio novinarima da se ne brinu. Smatra da je Jovanovićeva agresija došla do izražaja nakon što se počelo pričati o aferama SDP-a.

- Očigledno da to proizvodi ljutnju kod članova partije, a onda ne prezaju od toga da se čak i fizički obračunaju. Ali naravno, to smo shvatili kao političku nemoć, kaže Matušić.

I Jovanović, nakon što je prespavao, kaže kako čovjek mora imati argument riječi, a ne argument sile. Dodao je da osoba koja vrijeđa na ovaj način dokazuje kako više nema nikakve argumente.

Inače, nakon emisije "Otvoreno" Jovanović je Matušiću rekao da je o njegovu "dezerterstvu" doznao od Ante Kotromanovića, zbog čega je Matušić jutros prije nastavka zasjedanja Sabora zamolio Kotromanovića da mu pojasni svoju tvrdnju, na što je Kotromanović pred svjedocima kazao kako to nikad nije rekao Jovanoviću. A sam Jovanović uputio je novinare da je najbolje da se o tome raspitaju kod Dubrovčana koji su bili tamo i koji su mu, kaže, potvrdili tu informaciju.

No, Matušić je demantirao njegove navode i rekao da su to neistine te da Jovanović laže.

- U vrijeme najgore agresije na Dubrovnik, od rujna do prosinca 1991., bio sam u gradu i bio sam angažiran na organizaciji kulturnih manifestacija kojima smo upozoravali svijet na to što se događa u Dubrovniku. Tada se obilježavala 200. obljetnica smrti W. A. Mozarta i postoji tonski zapis s Radija Durbovnik gdje sam gostovao kad se razgovaralo o toj temi, tvrdi Matušić.

Svakodnevno je, kaže, sudjelovao u programu za djecu, a njegov prvi izlazak iz Dubrovnika bio je 15. siječnja 1992. uz dopuštenje Ureda za obranu.

- Uvijek sam se vraćao u Dubrovnik jer sam bio pod radnom obvezom, zaključio je Matušić.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • -obrisani-:

    Po čemu se izjednačavanje krivnje HDZ-a i SDP-a za kriminal u pretvorbi i korupciju razlikuje od izjednačavanja krivnje Srbije i Hrvatske za rat u Hrvatskoj?

  • propalica:

    eto, ni čitati ne znaš SDP, nit se spominje hrvatska, niti liberalna, a ovo stranka...to si valjda napiknuo ko ćorava koka zrno:) najedi se, nećeš još dugo:)

  • -obrisani-:

    ne čudim se kradezeovom dezertestvu