Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO: novi šef?

Jovanović već pet mjeseci nema vremena za Matešu

'10.09.2011., Zagreb - Svecana akademija u Hrvatskom narodnom kazalistu povodom 20 godina osnutka i djelovanja HOO-a. Predsjednik HOO-a Zlatko Matesa.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: 'Danijel Kasap/PIXSELL'
1/3
Autori: Damir Mrvec, Dražen Brajdić, Antonela Vukorepa/VLM
27.05.2012.
u 08:15

Čovjek ispravlja školske zadaće, provjerava mature, mijenja predsjednike saveza, a sada se hoće umiješati i u HOO. Pitam se kako to misli smijeniti Matešu. Prošla su partijska vremena kada se glasovalo po narudžbi, kaže Antun Vrdoljak

Još od 2002. Zlatko Mateša uspješan je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora. Bivši premijer uživa u toj reprezentativnoj ulozi, a HOO je dobro uređena nevladina organizacija, s priznanjem državne revizije da je jedan od najurednijih korisnika proračuna. Kad god je negdje u sportu kriza, nastupa Mateša. Mnogi će reći da nastupa odveć oprezno, u rukavicama. Zato iza njega i nema javnih konfrontacija s posljedicama za imidž.

Smetaju li mu političke boje?


Kad se sve to zna, čudi priča koja se pojavila: da ministar sporta Željko Jovanović želi novog čovjeka na tome mjestu. Zar samo zbog drukčijih političkih boja? Ako nije smetao Ivici Račanu, zašto bi smetao Zoranu Milanoviću? Da je Jovanović, otkako je ministar, u tih pet mjeseci barem jednom pozvao Matešu na razgovor, ove glasine ne bi imale plodno tlo, no ovako se čini doista čudnim da resorni ministar nema potrebu razmijeniti mišljenja s čelnikom krovne sportske organizacije.

– Očito nije bilo potrebe za tim razgovorom – pomirljivo će Mateša.

Za tu priču očito zna i Antun Vrdoljak, počasni predsjednik HOO-a i počasni član MOO-a:

– Taj Jovanović miješa se u sve. Čovjek ispravlja školske zadaće, provjerava mature, mijenja predsjednike saveza, a sada se hoće umiješati i u HOO. Jedino nema muda doći na sud. Tužio sam ga zbog uvrede, ali se pozvao na Vladin imunitet. No, kad više ne bude ministar, poslat ću mu novi poziv. Pitam se kako to on misli smijeniti Matešu. Pa, prošla su partijska vremena kada se glasovalo po narudžbi.

S obzirom na to da Mateši istječe mandat, a predsjednik se bira u listopadu, svatko tko prikupi 10 potpisa članova Skupštine HOO-a može se kandidirati. Pa tako i, u kuloarskim pričama o Jovanoviću, spominjani Marijan Hanžeković i Gordan Kožulj. No, obojica su to demantirali.

Kožulj i Hanžeković ne bi

– Ništa ne znam o tome da bi me ministar podržao, a o vođenju HOO-a nisam ni razmišljao – kazao je Hanžeković, inače dobar Matešin prijatelj.

– Ništa nisam poduzeo niti sam s kim razgovarao, a niti mislim da bih tu veliku obvezu mogao preuzeti. Držim da u HOO-u nema te kritične mase, niti Mateša ima kvalitetnog protukandidata – ističe Kožulj.

Budući da Klub olimpijaca, u kojem je Jovanović imao uporište, želi da se više bivših vrhunskih sportaša uključi u rad HOO-a, netko je spomenuo i ime predsjednika kluba Zorana Primorca. No, on ima odličnu ponudu iz Rusije da u klubu za koji igra preuzme trenersko-menadžersku ulogu. Premda nam je Mateša rekao da još nije odlučio hoće li se opet kandidirati, uvjereni smo da hoće. Ima ambicije u međunarodnom olimpijskom pokretu, a HOO mu je za to dobra platforma.

Komentara 23

PU
placenik_udbe
08:25 27.05.2012.

bavi se covjek s ozbiljnim stvarima. ne misli valjda netko da su ta dva tudjmanova potrcka ozbiljni ljudi za ozbiljne razgovore.

VO
VolimZagreb
08:31 27.05.2012.

Nakon sastanka CK svima je jasno što činiti. Tako je i danas nakon sastanaka SDP-a ... ili kako se to već točno zove. ALi nažćalost za boga miloga u svim partijama je tako jer je malo stranki u Hr-čast iznimkama.

NE
neverane
10:58 27.05.2012.

Mateša,piši propalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije