Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Županji

Jovanović: Omogućiti uvjete da djeca trpe što manje

Željko Jovanović
Marko Prpić/Pixsell
21.05.2014.
u 19:25

Ipak, i pored svih problema na terenu u ovom dijelu Hrvatske očekuje da će školska godina, uz nadoknadu izgubljenih sati i dana, biti završena do 13. lipnja

U Gimnaziji u Županji danas je održan sastanak svih ravnatelja osnovnih i srednjih škola sa područja Vukovarsko – srijemske i Brodsko – posavske županije. Ministar obrazovanja Željko Jovanović rekao je nakon sastanka da je cilj bio vidjeti kako na područjima ugroženim od poplava školsku godinu privesti kraju. Bilo je riječi i o kako integrirati učenika iz škola sa ugroženih područja u škole gdje će nastaviti sa daljim školovanjem.

– Cilj je i omogućiti učenicima osmih razreda da se upišu u srednju školu kao i pronaći načine kako učenicima omogućiti da dođu do školskih udžbenika, rekao je Jovanović. Najavio je i da će se od ponedjeljka u školama Brodsko – posavske županije nastava odvijati normalno te da isto očekuje i u većini škola u Vukovarsko – srijemskoj županiji. To se ne odnosi na škole u Gunji, Račinovcima i Đurićima čiji će učenici, radi poplava i evakuacije, vjerojatno školsku godinu morati nastaviti u nekoj drugoj školi.

Ipak, i pored svih problema na terenu u ovom dijelu Hrvatske očekuje da će školska godina, uz nadoknadu izgubljenih sati i dana, biti završena do 13. lipnja.

– Prioritet nam je da djeci i u ovim teškim uvjetima elementarne katastrofe omogućimo da trpe što manje, istakao je Jovanović.

>> UŽIVO U Soljanima čekaju vodeni val: Ne želimo napustiti svoje domove! Vlada sa 1,5 milijuna kuna pomaže BiH i Srbiji

Komentara 8

KA
kafka
20:20 21.05.2014.

"Omogućiti uvjete da djeca trpe što manje". . . . . . . . . . . . . Za početak ministar može puno učiniti za sve učenike i studente - ponuditi ostavku.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
20:08 21.05.2014.

Znamo ovog ministra dovoljno dugo . Ja mu ne vjerujem , ma sto god on izgovorio . Previse se toga nakupilo .

Avatar zabadalo5
zabadalo5
20:30 21.05.2014.

"Omogućiti uvjete da djeca trpe što manje." - kad to čujem iz tvojih usta Jovanoviću, bojim se da će nešto krenuti po zlu. Nisi ti ništa dobroga napravio ni za školarce/obrazovanje ni za sport!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije