Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jovanović: Omogućiti uvjete da djeca trpe što manje

Ipak, i pored svih problema na terenu u ovom dijelu Hrvatske očekuje da će školska godina, uz nadoknadu izgubljenih sati i dana, biti završena do 13. lipnja
21. svibnja 2014. u 19:25 8 komentara 607 prikaza
Željko Jovanović
Foto: Marko Prpić/Pixsell

U Gimnaziji u Županji danas je održan sastanak svih ravnatelja osnovnih i srednjih škola sa područja Vukovarsko – srijemske i Brodsko – posavske županije. Ministar obrazovanja Željko Jovanović rekao je nakon sastanka da je cilj bio vidjeti kako na područjima ugroženim od poplava školsku godinu privesti kraju. Bilo je riječi i o kako integrirati učenika iz škola sa ugroženih područja u škole gdje će nastaviti sa daljim školovanjem.

– Cilj je i omogućiti učenicima osmih razreda da se upišu u srednju školu kao i pronaći načine kako učenicima omogućiti da dođu do školskih udžbenika, rekao je Jovanović. Najavio je i da će se od ponedjeljka u školama Brodsko – posavske županije nastava odvijati normalno te da isto očekuje i u većini škola u Vukovarsko – srijemskoj županiji. To se ne odnosi na škole u Gunji, Račinovcima i Đurićima čiji će učenici, radi poplava i evakuacije, vjerojatno školsku godinu morati nastaviti u nekoj drugoj školi.

Ipak, i pored svih problema na terenu u ovom dijelu Hrvatske očekuje da će školska godina, uz nadoknadu izgubljenih sati i dana, biti završena do 13. lipnja.

– Prioritet nam je da djeci i u ovim teškim uvjetima elementarne katastrofe omogućimo da trpe što manje, istakao je Jovanović.

>> UŽIVO U Soljanima čekaju vodeni val: Ne želimo napustiti svoje domove! Vlada sa 1,5 milijuna kuna pomaže BiH i Srbiji

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • kafka:

  "Omogućiti uvjete da djeca trpe što manje". . . . . . . . . . . . . Za početak ministar može puno učiniti za sve učenike i studente - ponuditi ostavku.

 • Avatar Perkovic Paraga
  Perkovic Paraga:

  Znamo ovog ministra dovoljno dugo . Ja mu ne vjerujem , ma sto god on izgovorio . Previse se toga nakupilo .

 • Avatar zabadalo5
  zabadalo5:

  "Omogućiti uvjete da djeca trpe što manje." - kad to čujem iz tvojih usta Jovanoviću, bojim se da će nešto krenuti po zlu. Nisi ti ništa dobroga napravio ni za školarce/obrazovanje ni za sport!