Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Država je opljačkana'

Jovanović novinarima: Dajte pitajte Karamarka zašto su plaće male!

Željko Jovanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
24.02.2014.
u 12:29

– Kako da mi osiguramo da plaće učitelja i nastavnika budu veće kad je država opljačkana – upitao je Jovanović.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović kazao je danas novinarima da bi trebali pitati predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka zašto su plaće učitelja i profesora male.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta rekao je to danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici na predstavljanju novog programa Erasmus plus za razdoblje od 2014. do 2020. u kojem će EU na obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport izdvojiti 14,7 milijardi eura.

– Naravno da je plaća učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama mala. Dajte pitajte Tomislava Karamarka i stranku koja je vodila ovu našu državu prije naše vlade kamo je nestao novac – zbog čega su plaće učitelja i nastavnika male – rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović i nastavio s kritikama stare vlasti.

"Država je opljačkana"

– Kako da mi osiguramo da plaće učitelja i nastavnika budu veće kad je država opljačkana i kad moramo vraćati dugove koje su uzimali ljudi prije nas, a te dugove nisu usmjerili u povećanje plaće učitelja i nastavnika – kazao je Jovanović i još jednom novinarima rekao da "pitaju njih za te odgovore".

Ministar je rekao da se ne boji štrajka. – Ničeg se ne bojim, zašto bih se bojao? Mi u Vladi radimo svoj posao na najbolji način na koji mislimo da ga možemo raditi. Uvjereni smo da ćemo na temelju toga vrlo brzo imati i vidljive rezultate – kazao je Jovanović i dodao da "svaki štrajk znači dodatno opterećenje za opterećenu Hrvatsku i ogromne gubitke".

"Tko želi štrajkati, neka štrajka, a mi ćemo raditi"

– Mislim da od štrajka nitko neće imati korist – rekao je Jovanović i dodao da nikome neće uskratiti pravo na štrajk. – Tko želi štrajkati, neka štrajka, a mi ćemo raditi – zaključio je Jovanović.

Komentirao je i izjavu ministra financija Slavka Linića da će država uzimati zaradu fakulteta. – To je malo grubo rečeno, zarada se neće uzeti nego će se vlastiti prihodi, koji se ostvaruju na sveučilištima, provući kroz proračun i tako će biti vidljiviji prihodi koje fakulteti ostvaruju. Na taj način osiguravamo da dio vlastitih prihoda bude usmjeren na razvoj kvalitete nastave, povećanje studentskog standarda i financiranje zapošljavanja, a ne bildanje plaća profesora. Dakle, nikakvo uzimanje ili otimanje neće se dogoditi – rekao je Jovanović.

>>Jovanović: Ministri će bez pogovora pristati na smanjenje plaća

>>'Ministar je skroman i pošten, a mi Riječani smo otvoreni'

Komentara 120

BA
balic
12:54 24.02.2014.

Jedan od ministar koji je novac prije vremena u svom ministarstvu potrosio,taj se usudi druge kritizirati..., da ovi SDP-ci za svaki put izgovoreno HDZ i Karamarko placaju u ove dve godine polovicom svje place u drzavnu kasu za kaznu ,polaa drzavnog duga bi tim novcem bilo vraceno...

ĆA
ćaćaća
12:49 24.02.2014.

kako partija ne kuži da im te fore s opljačkanom državom više ne prolaze..valjda još nisu pogledali na svojoj partijskoj hrt emisju nu2 gdje čovijek koji je najbolje upućen u njihovo spašavanje države tj pljačku kroz predstečajne nagodbe zamagljeno 500 milijardi kn..e to je pljačka stoljeća..dr ivo je za slinića mali miš..

Avatar jure23
jure23
12:56 24.02.2014.

vrhunac djela ove skupine istomišljenika (strah me upotrijebiti pojam "UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT" preuzimanja vlasti jedne novostvorene države ) doživljavamo ovih dana. Naime, godinom provedbe usvojenog Zakona o predstečajnoj nagodbi, S.Linića & comp, stvorene su pretpostavke da se legalno "zaborave" i pravno učine neštetnim po onoga tko je novac uzeo, svi milijunski dugovi što su ih "drugovi" kreirali ! No, isplivao je i slučaj jednog "trgovca ribom" iz Zadra, koji je iskoristio ovaj Zakon namijenjen "drugovima SDPkapitalistima", pa je izbila karikutauralna bit ovog Zakona. Vrlo su znakovite izjave najodgovornijih u državi, Milanovića i Linića, kako je "zakon obavio svoju svrhu", da je i bila namjera da bude kratkog vijeka, pa sada ga možemo i mijenjati u skladu sa uočenim slabostima, uvažiti primjedbe ....itd. Dakako, u ovom razdoblju, novac je izvučen iz poduzeća "drugova kapitalista" tipa EPH, kako Linić kaže "sačuvana su radna mjesta", a sami "drugovi kapitalisti", vlasnici firmi, ostali su zakonski čisti kao novorođenčad !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije