Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jovanović: Karamarku je teško čitati, a kad i pročita ništa ne razumije

Karamarku je teško čitati, a kad i pročita ništa ne razumije, kaže Jovanović
25. ožujka 2014. u 20:08 64 komentara 2713 prikaza
Željko Jovanović
Foto: Ministarstvo obrazovanja

Kao što i besposlen pop jariće krsti tako se i ministar obrazovanja Željko Jovanović i šef HDZ-a Tomislav Karamarko prepucavaju oko udžbenika iz povijesti i toga je li u njima Domovinski rat dovoljno zastupljen. I kad se činilo da je priča završena time što je Jovanović, serijski pošiljatelj knjiga jer ih je slao i predsjedniku Srbije Nikoliću i srpskom ministru obrazovanja Jovanoviću, Karamarku poslao set udžbenika iz povijesti ne bi li se valjda Karamarko uvjerio da u sasvim zadovoljavajućoj količini obrađuju tematiku rata, ona je zapravo tek počela.

Karamarko je, naime, poslane udžbenike iz povijesti vratio Jovanoviću, što je ovog dodatno inspiriralo.

– Očito mu je teško čitati, a i kad čita ne razumije što pročita. Zato je valjda i studirao deset godina – obrušio se Jovanović na predsjednika HDZ-a uz opasku da se Karamarko, uz preostalu dvojicu koja su bila počašćena udžbenicima, pokazao najvećim negativcem jer je udžbenike odbio preuzeti. Iz izvora bliskog vrhu HDZ-a na to su pak odgovorili da je Jovanović tako duhovit da izgleda da sve ono što objavljuje na Facebooku prethodno šalje Nikoliću na recenziju.

Službeni odgovor iz HDZ-a došao je iz njihova Odbora za znanost i obrazovanje.

– Ministar Jovanović u pismu upućenom g. Karamarku po tko zna koji put javno demonstrira žalosnu činjenicu da uopće ne razumije sustav kojim „upravlja“. Trijumfalno izjavljuje da je planom i programom za povijest predviđeno da se Domovinski rat “radi najviše četiri nastavna sata” – a upravo u tome i jest najveći problem!!! Da je samo pročitao Nacionalni okvirni kurikulum, na kojem je surađivalo više od 500 znanstvenika, pročitao bi kako je utvrđena potreba da se u osnovne i srednje škole uvede domoljublje kao posebna nastavna tema unutar koje bi se obrađivao i Domovinski rat – navodi se u priopćenju koje potpisuje HDZ-ov Tomislav Đonlić.

Jovanović pak u otvorenom pismu odgovara da uzalud Karamarko bježi od istine jer istina je sustigla i njega i HDZ. – Za njega i stranku koju vodi bolje je da pročita udžbenike i ispriča se – prvo javnosti koju zlonamjerno dezinformira, a zatim i nakladnicima i autorima udžbenika povijesti koje je svojim lažnim izjavama, bez i jednog argumenata, uvrijedio, pa čak i ponizio. Iskrivljivanje teza o nekakvoj „recenziji“ udžbenika u Beogradu samo je dodatni dokaz da ne razumije da se protiv laži uspješno može boriti samo istinom – piše Jovanović.

>> HDZ odgovara ministru: 'Jovanović - dostavljač udžbenika'

>> Jovanović, nakon Nikolića, i Karamarku poslao udžbenike iz povijesti!

objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • Avatar Rustem pasha Hirvat
  Rustem pasha Hirvat:

  Jadna nam djeca koja uće povijest u režiji SDP-a

 • Blizard:

  Jovanovicu, tvoje divljanje po kulturi i obrazovanju u Hrvatskoj , zasigurno ćemo privesti kraju .

 • torcidaš:

  A šta ti azumiješ osim što hvališ herojska djela na fantomskoj udruzi Mladića i Karadžića, šta ti znaš osim što svaki dan izbacuješ mržnju iz sebe prema svemu hrvatskome a najviše prema velikom djelu Tuđmana