Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smijenjeni ministar

Jovanović: Jedini mi je cilj da zločinačka organizacija HDZ ne dođe na vlast

Željko Jovanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
11.06.2014.
u 14:53

Jovanović je poručio da se s Milanovićem dogovorio oko svoje smjene zato što je osjetio da se kao ministar više ne može boriti protiv svih kritičara

Upravo smijenjeni ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović došao je na svoju posljednju sjednicu Vlade prije koje je novinarima rekao da je njegova smjena rezultat dogovora između njega i Milanovića i da mu je jedini cilj da zločinačka organizacija HDZ ponovno ne dođe na vlast.

Jovanović je zapravo poručio da se s Milanovićem dogovorio oko svoje smjene zato što je on osjetio da se kao ministar više ne može boriti protiv svih tih kritičara sličnih interesa i jako negativne percepcije u javnosti. Svome nasljedniku u ministarstvu, Mornaru, poručio je da će mu iz saborskih klupa davati veliku potporu, onakvu kakvu on kao ministar nikada nije dobivao iz akademske zajednice.

Nisam ''najgori ministar u posljednjih 50 godina''

Malo kasnije, Jovanović je poslao i priopćenje novinarima u kojem je istaknuo kako lako može demantirati tvrdnje da u resoru nije ništa napravio.

– Pretpostavljam da je mnogima moja smjena logičan slijed jer su me upravo mediji proglasili ''najgorim ministrom u posljednjih 50 godina“ što je zaista, morate priznati, teško postići. Naslušao sam se proteklih dana puno poruga i gadljivih izjava površnih, nazovi analitičara koji su se natjecali u biranju pogrdnih opisa mojih napora da upozorim na važnost stabilnosti Vlade, ali i u ponavljanju tvrdnji o neuspješnosti moga rada. Međutim, u životu mi se istinitom pokazala teza: ako nemaš neprijatelja i ako te svi vole te ako je tvoja staza ''sigurna i široka“, nešto vjerojatno radiš pogrešno. S obzirom na to kakva je bila moja staza i s koliko sam se stranputica i prepreka susretao, duboko sam uvjeren da sam mnoge stvari učinio ispravno, što dokazuje i velika negativna prašina koju su dizali moji postupci – objasnio je bivši ministar.

Kazao je i da ne želi trošiti energiju na opravdanja svojih odluka i politika jer, nažalost, danas je teško povjerovati da jedan političar nešto radi svim srcem iz uvjerenja, a ne iz osobne koristi. 

Nabrojao uspjehe

– Nikada mi vlast radi vlasti same nije bila cilj. Uvijek sam se borio, a to ću nastaviti činiti i iz saborskih klupa, upravo za boljitak učenika, studenata i sportaša zbog kojih ovaj sustav i postoji. Razvidno je da se različitim interesnim skupinama, koje su medije upotrebljavale kao sredstvo u očuvanju statusa quo, to nije sviđalo. Ipak, osjećam svojom dužnošću, i zbog sebe samoga, ali i u interesu javnosti, crno na bijelo nabrojiti što je to ''ništa“ što sam u dvije i pol godine mandata, zajedno sa svojim suradnicima napravio – rekao je Jovanović te naveo neke od rezultata svoje vladavine.

Među njima su Zakon o znanosti i visokom obrazovanju kojim je znanost napokon vraćena znanstvenicima i odmaknuta od političkih utjecaja, zatim uvođenje e-upisa te Zdravstvenog i Građanskog odgoja u sve škole te besplatni studij za sve uspješne i redovite studente, kao i uspostavljanje trajnih naknada za vrhunske sportaše te ustroj sportske inspekcije.

– Ponosan sam i na to što je MZOS bilo najuspješnije ministarstvo po povlačenju sredstava iz europskih fondova te smo u 2013. godini iskoristili 115 posto planiranih sredstava (više od 300 milijuna kuna)! Zanimljivo je da sam čak i za takvo, mjerljivo i objektivno postignuće, optužen za pogodovanje i protuzakonito korištenje europskog novca, koji je dodijeljen uspješnom sveučilištu koje svoju kvalitetu nije dokazalo meni, nego upravo nezavisnim međunarodnim recenzentima – istaknuo je Jovanović.

>> Varga se drži propisa. Ne zapošljava po rodijačkim i ostalim vezama!

Komentara 341

RE
reborn
13:18 11.06.2014.

Pa-pa Jovanče, voljeli smo te kao kamenčić u cipeli...

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:18 11.06.2014.

Otišao još jedan slučajni ministar, slučajne vlade.

MA
maklin
13:18 11.06.2014.

G. Jovanović niste NIŠTA napravili korisnog, ako je netko pratio vaš mandat vidio bi samo kaos. Nažalost Mornar je još gori od Jovanovića što svi FER-ovci znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije