Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet bez dogovora

Jovanović: Da je više razuma, sindikati bi prihvatili ponudu

mirenje  (1)
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
23.08.2012.
u 18:16

– Da postoji malo više dobre volje i razuma kod sindikata, onda bi prihvatili prijedlog Vlade – poručio je ministar Jovanović prije dvosatnog sastanka vlade i sindikata na kojem nikakav dogovor nije postignut

Idemo da vidimo što ima novo, a ako nema ništa, onda nema smisla ni razgovarati. Tim je riječima Zvonimir Laktašić, predstavnik Sindikata hrvatskih učitelja u pratnji kolega iz još tri sindikata došao danas u Banske dvore na prvo mirenje s Vladom. Mirenje je dogovoreno jer su sindikati odbili potpisati dodatak kolektivnom ugovoru kojim se smanjuju materijalna prava zaposlenih. No, nakon dvosatnog sastanka očito se nikakav kompromis nije uspio postići jer je nastavak mirenja dogovoren za ponedjeljak. Ni sindikati ni Mrsić nisu željeli ništa reći o razgovoru, kao ni je li na pomolu dogovor. Svoje je mišljenje pak o svemu otvoreno, prije sastanka, iskazao ministar obrazovanja Željko Jovanović, koji je rekao kako je dosad bio optimist oko pregovora sa sindikatima, no više nije.

– Da postoji malo više dobre volje i razuma kod sindikata, onda bi prihvatili prijedlog Vlade jer po njemu profitiraju svi zaposleni u školstvu – poručio je Jovanović. Na to je pak reagirao Laktašić koji je podsjetio ministra Jovanovića da je rekao kako će dati ostavku ako jednim učiteljima plaće padnu, a drugima porastu. – A to se upravo dogodilo pa podsjećam ministra na njegove riječi – rekao je Laktašić.

 

Komentara 23

SS
.smijmo se.
18:43 23.08.2012.

Evo ga Jo-Jo se javio i odmah bedarija, . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Avatar ukurtapash
ukurtapash
18:48 23.08.2012.

ministar "znanja" je ponekad mnogo gloop. zacudujuce, zar ne?

LJ
@LjutiHrvat
18:34 23.08.2012.

da ima razuma jovanović bi bio ministar rehabitiranog četništva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije