Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni predmet

Jovanović: Bozanić ne razumije kurikulum zdravstvenog odgoja

'03.09.2012.,Karlovac -  Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic  u obilasku Gimnazije Bernardina Frankopana za prvi dan skole. Photo:Dominik Grguric/PIXSELL'
Dominik Grgurić/PIXSELL
22.12.2012.
u 17:36

Zdravstveni odgoj ne bi smio biti sporan nikome osim onima koji ne razumiju da živimo u 21. stojeću, kaže ministar Jovanović

– U pozadini istupa Udruge Grozd nije briga za djecu nego materijalni interes, u dijelu provedbe svog eksperimetnalnog programa jako su dobro zarađivali na edukaciji nastavnika, pa su očekivali da će moći ostvarivati određenu dobit – rekao je u intervjuu za Hrvatski radio ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović te naglasio kako kardinal Josip Bozanić ne razumije kurikulum zdravstvenog odgoja.

Dodao je kako je u medijima dan prevelik prostor toj \"minornoj udruzi, no da ne očekuje probleme u provođenju programa jer ga, prema anketama, podupire više od 60 posto ispitanika\". Kaže kako je razočaran i iznenađen istupima predstavnika Hrvatske biskupske komore te ih je pozvao da se ne miješaju u sadržaj zdravstvenog odgoja jer ni po kojem, pa ni vatikanskom ughovoru, za to nisu nadležni.

– Zdravstveni odgoj ne bi smio biti sporan nikome osim onima koji ne razumiju da živimo u 21. stojeću i da su djeci dostupni različiti sadržaji koji dugoročno mogu imati golemu štetu ako im se ne objasne – kazao je Jovanović. Dodao je kako se ne boji kampanje koju je pokrenula Crkva.

>> \'Odobravate li što će djeca učiti da je homoseksualnost prirodna?\'

Komentara 42

AD
adiafora
18:02 22.12.2012.

Budući smo u 21.stoljeću, očekujemo da Ministar objavi da sad možemo disati pod vodom, letjeti kao ptice, komunicirati telepatski s ljudima na cijeloj planeti a valjda i izvanzemaljcima. A možda nas komunikacija s izvanzemaljcima čeka tek u 22. stoljeću. Čekamo Ministra da nam javi.

LE
legenda0001
21:11 22.12.2012.

na stranu ovi što u komentarima broje krvna zrnca, a ni sami nisu svjesni šta sve ima u njihovima.... ali ministre, pop ne razumije vas... a vi ne razumijete nas (obične ljude, radnike, itd.). vi i vaši poduzmite nešto dada se u ovoj zemlji konačno počne živjeti. hoćete li ? probajte, jer dosta je mraka ovdje... sve od rata pa do današnjeg dana.

Avatar marnie
marnie
18:00 22.12.2012.

Ma razumije Bozanić sve, samo ti devijacije i poremećaje tumačiš kao osobni izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije