Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jovanović poručio:

Jovanović: Bojkot nastave neće ubrzati obnovu vukovarske škole

zeljko jovanovic vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/4
15.01.2013.
u 16:28

Bojkot nastave neće ubrzati obnovu škole. Pozivam roditelje da pošalju djecu u školu jer će poslije morati sve propuštene sate nadoknađivati, kazao je Jovanović vukovarskim roditeljima

U sklopu svoje posjete Vukovaru, ministar obrazovanja Željko Jovanović posjetio je Tehničku školu Nikola Tesla, čije je vijeće roditelja donijelo odluku da do daljnjega njihova djeca neće pohađati nastavu. Ministra su pred školom u obnovi kao i objektom Radničkog doma koji se koristi za obavljanje nastave u utorak dočekali razočarani roditelji koji su tražili objašnjenja, ali i konkretne odgovore kada će škola biti obnovljena.

– Bojkot nastave neće ubrzati obnovu škole. Pozivam roditelje da pošalju djecu u školu jer će poslije morati sve propuštene sate nadoknađivati. U isto vrijeme ja se obvezujem da ću učiniti sve da obnova završi što prije i da djeca mogu nastavu pohađati u primjerenim uvjetima, rekao je Jovanović. Dodao je da je riječ o naslijeđenom problemu do kojega je došlo zbog načina na koji se vodio postupak javne nabave. – Ovo su zaista neprimjereni uvjeti za boravak djece i ja se njima i njihovim roditeljima ispričavam u svoje ime, kao i u ime svojih prethodnika, rekao je Jovanović. Na upit tko je odgovoran što djeca borave u ovakvim uvjetima i tko je uopće dozvolio mogućnost održavanja nastave u objektu Radničkog doma, Jovanović je rekao da se ne želi vraćati u prošlost nego da mu je cilj da se pronađe najbolji i najbrži način kako bi se škola završila što prije. O svim događanjima u školi, sastancima, najavljenim i otkazanim prosvjedima, ali i koracima koji su poduzimani proteklih mjeseci, ministra je upoznao ravnatelj škole Đorđe Lukić.

– Bojkot nastave bio je najavljivan već nekoliko puta i otkazivan. Razgovarao sam ponovno s roditeljima i nadam se da će već sutra ili prekosutra maturanti krenuti na nastavu kako bi mogli na vrijeme završiti sve svoje obveze. Postoji i mogućnost da se nastava održava u nekoliko objekata. Rješenje nije idealno, ali bi nastave ipak bilo, rekao je Lukić. S ministrom u obilasku je bio i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je ponudio objekt bivše Carinarnice u kojem su primjereni uvjeti za održavanje nastave. Rekao je i da je obnovu škole prvo dobila tvrtka koja je na natječaj išla ispod svih cijena računajući na kasnije izvantroškovničke troškove. Ogorčene roditelje ipak nisu omekšala obećanja ministra. Tražili su odgovornost i konkretne odgovore na pitanja kada će škola biti obnovljena. Iskoristili su priliku i ministra proveli kroz školu. Tako je Jovanović imao prilike vidjeti kladionicu u prizemlju objekta koji se vodi kao škola, učionice koje prokišnjavaju, s dignutim parketom, vlagu po zidovima, zakovane prozore… Nije posjetio jedini toalet koji koristi 474 učenika.

– Ovo je žalosno. Zar da u 21. stoljeću djeca budu u ovakvim uvjetima dok svakodnevno gledamo kako se po drugim dijelovima Hrvatske otvaraju neke svemirske škole. Bit bojkota nije više hladnoća nego poticaj da se obnovi škola. Svjesni smo da to možemo uspjeti samo na ovaj način. Ne pristajemo na održavanje nastave u više objekata i djecu nećemo pustiti na nastavu sve dok se škola ne obnovi. Između škole i obrazovanja, i života i zdravlja djece, mi biramo ovo drugo, rekla je Mirjana Ivankiv, majka jednoga od učenika ove škole.

>>Roditelji bojkotirali nastavu u vukovarskoj školi

Komentara 1

LI
Livi
17:05 15.01.2013.

Da su u obnovu ove skole ulozili ono novca sto su dali za sto brz uvodenje seksualnog odgoja u skole i za osiguranje onog skupa pred katedralom, vec bi se ovoj skoli pomoglo. Ali nazalost, u ovoj vlasti nema dovoljnoo mudrih politicara da uspostave prioritete. Nekako im nista ne polazi za rukom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije