Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jovanović: Biskupi zločesto lažu, ja s njima ne mogu razgovarati

Crkva djeluje neprihvatljivo, zlonamjerno i dezinformirajuće, rekao je ministar Jovanović
04. siječnja 2013. u 08:27 558 komentara 4 prikaza
'19.07.2012., Zagreb - u Banski dvorima odrzana je 41. redovita sjednica Vlade RH. Zeljko Jovanovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'

Biskupi lažu, a ja s lažljivcima ne razgovaram, posljednja je poruka ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića u polemici o kontroverznom kurikulumu zdravstvenog odgoja. Jovanović je za Novi list rekao da se po tom pitanju može uspostaviti dijalog državne Komisije za odnose s vjerskim zajednicama na čelu s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem te Komisijom Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom.

– Postoje te dvije komisije, pa neka biskupi stave na dnevni red zdravstveni odgoj – rekao je Jovanović odbijajući svaku mogućnost da se kao ministar i odvojeno sastane s predstavnicima katoličkih biskupa.

>> Mons. Bogović: Priprema se teren za gay brakove

– O zdravstvenom odgoju s njima uopće ne namjeravam razgovarati, pogotovo ne nakon svega što su radili za Božića, letci i sve ostalo. Crkva ne može biti partner državi kad je u pitanju sadržaj školskih predmeta. Crkva može mimo škole govoriti što god hoće, to je njihovo pravo. Ali, oni ne mogu određivati što će se predavati učenicima. Imaju vjeronauk i, što god ja mislio o tom predmetu, nikad se nisam u njega miješao. O zdravstvenom odgoju razgovarat ćemo samo s roditeljima i stručnjacima i to i činimo. Sve što smo ovih dana čuli od biskupa su zločeste laži, a s ljudima koji lažu ja ne jednostavno ne mogu razgovarati. Crkva djeluje neprihvatljivo, zlonamjerno i dezinformirajuće – rekao je Jovanović.

>> GROZD proziva: Jovanović koristi političku moć da bi nas ocrnio

Branimir Bunjac
Već šest mjeseci ima novi dom
Bivši saborski zastupnik otišao u Irsku: Tko se malo potrudi, brzo dođe na 2500, 3000 eura plaće
Preduvjet za ostvarivanje koncepta pametnog grada
 • Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
  SMRT BOLJŠEVIZMU:

  nije li ovaj već dovoljno mržnje širio u ovoj godini kad mora odgovarati za svoje usmene zločine? svi ga trebamo prijaviti za govor mržnje, širenje neprijateljstva prema većinskoj skupini stnovništva !

 • mravac8:

  dejure Naravno da su većina čovječanstva vjernici. Ali oni ne dozvoljavaju da im Crkva upravlja životima. Niti da upravlja znanstvenicima. Ni u njihov vjeronauk nitko se ne miješa. Ne soli njima Jovanović pamet što i kako tebaju tumačiti na vjeronauku.

 • aabbcc:

  . Zasto ovi Biskupi malo ne zastupaju i radnike u fabrikama, seljake na njivama a mogu i penzionere ..samo neka sjasu sa djece, jer niko ih nije izabrao da predstavljaju nasu djecu a njima samo Djeca draga i sve samo ... prikaži još!o oko djece...e nedamo mi djecu, jer djeca imaju nastavnike roditelja a ovi neka odabiju ruke od djecice i to im treba strogo Zabraniti !.