Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeni posjet

Joško Klisović: RH teži 'redinamizaciji' suradnje s Alžirom

Joško Klisović
Foto: Boris Ščitar
21.01.2014.
u 15:29

Joško Klisović je dodao da su se razgovori s alžirskim ministrom vanjskih poslova odnosili na "bilateralne odnose i na načine kako ih razviti u području politike, gospodarstva, kulture i sporta"

Nakon sastanka s alžirskim ministrom vanjskih poslova Ramtane Lamamra, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova, Joško Klisović, izjavio je da Hrvatska teži ka "redinamizaciji" i "intenziviranju" suradnje s Alžirom u okviru sporazuma o asocijaciji između Alžira i Europske unije kojemu žele pristupiti.

 Joško Klisović je dodao da su se razgovori s alžirskim ministrom vanjskih poslova odnosili na "bilateralne odnose i na načine kako ih razviti u području politike, gospodarstva, kulture i sporta". Također je razgovore ocijenio "pozitivnima" i u smjeru "učvršćivanja suradnje" između dviju zemalja.

 Za vrijeme posjeta, Hrvatska delegacija još će se sastati s alžirskim ministrom energije i rudarstva, Youcef Yousfi, te s ministrom ribarstva i morskih resursa, Sid Ahmed Ferroukhi.

Isto tako, održat će se sastanak pod nazivom "business to business" između alžirskih i hrvatskih gospodarstvenika u sjedištu Alžirske gospodarske komore.

Značajno hrvatsko gospodarsko izaslanstvo, na čelu s Joškom Klisovićem, namjerava voditi pregovore o potencijalnim partnerstvima i mogućnostima win-win suradnje s ciljem uspostavljanja obostrano korisnih i održivih gospodarskih bilateralnih odnosa.

Hrvatska se u Alžiru predstavila sa jakom delegacijom od predstavnika poduzeća iz različitih sektora: promet, željeznice, financije i investicije, energija i rudarstvo, vodeno gospodarstvo, obnovljivi izvori energije, inženjerstvo, građevina, prerađevina drva i izrada namještaja, strojarstvo i industrijska oprema, metalurgija, poljoprivredna mehanizacija i javni radovi.

Komentara 1

Avatar Seugushi Kolkopushi
Seugushi Kolkopushi
15:46 21.01.2014.

znači, putujući cirkus ovih dana gostuje u Alžiru, naravno, na naš račun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije