Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Immediate eesponse

Josipović: Vojnici su vrhunski obučeni za mirovne misije

ivo (1)
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
11.06.2011.
u 12:19

Iako hrvatske Patrije, korištene na vježbi u Slunju, neće bit angažirane u Afganistanu, 14 vozila naći će se u sastavu jedne satnije hrvatske vojske koja će se pridružiti njemačkoj borbenoj skupini unutar NATO-a.

Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju u tijeku je vojna vježba Immediatee response 11. U vježbi sudjeluju vojnici iz hrvatske, SAD-a, Albanije,BiH, makedonije, Crne Gore i Srbije. Jedan od glavnih ciljeva vježbe je priprema za sudjelovanje u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu

Uz mnogobrojne uzvanike, tu su i predsjendik Ivo Josipović i ministar obrane Davor Božinović, te načelnik glavnog stožera OSR, general Drago Lovrić.

To je prva velika vojna vježba na ovom poligonu nakon što su na njemu prošle godine pala dva miga.

- U niz elemenata ova vojna vježba pokazala je vrhunsku obučenost hrvatskih vojnika dočasnika i časnika za sudjelovanje u mirovnim misijama. Iznimno sam zadovoljan viđenom vojnom komponentom, ali i mogućmošću i spremnošću na suradnju sa susjedima, rekao je predjednik Josipović nakon vojne vježbe.

Ministar Božinović naglasio je da je budućnost svjetskog mira upravo u sličnim udruženim naporima NATO-a, ali i vojnih partnera u susjedstvu.

Tijekom dijela vojne vježbe u kojoj je prikazana spremnost na interveciju u talibanskim naseljima i među civilima, na vježbi je korišteno i borbeno vzilo Patria. Načelnik glavnog stožera Lovrić pojasnio je kako hrvatske Patrije neće bit angažirane u Afganistanu no 14 takvih vozila naći će se u sastavu jedne satnije hrvatske vojske koja će se pridružiti njemačkoj borbenoj skupini za intervencije unutar NATO saveza.

 

Komentara 19

Avatar Tomcek 88
Tomcek 88
12:59 11.06.2011.

taj kos! isuse dragi!

BR
BratCroat
14:14 11.06.2011.

Jedini koji je obućen je u zatvoru u Haagu.

OB
-obrisani-
12:41 11.06.2011.

Pripreme za ubijanje i još sa bivšim agresorima Srbima i njihovim neprijateljima Albancima.Da povratiš od smrada koji se širi na tom poligonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije