Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović: Ustaška zmija nije općeprihvaćena no ona postoji

Dobro je što nacionalistički skup zabranjen, smatra predsjednik no kaže da uvijek postoji i druga strategija.
14. travnja 2012. u 17:25 453 prikaza
'21.12.2011., Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic odrzao je primanje u prigodi bozicnih i novogodisnjih blagdana u Koncernoj dvorani Vatroslava Lisinskog.  Photo: Jurica Galoic/PIXSE
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'

- I sam sam bio napadan kad sam ustvrdio da postoji ustaška zmija, ona nije općeprihvaćena niti je dio naše dominantne kulture i tradicije, no moramo znati da postoji i biti spremni na nju odgovarajuće reagirati - komentirao je predsjednik Josipović okupljanja u središtu Zagreba, prenosi HRT. Dodao je kako je dobro što je nacionalistički skup zabranjen, no da uvijek postoji i druga strategija.

Nakon susreta S građanima na kavi predsjednik je kazao kako poskupljenja ne može administrativnim putem zabraniti kao ni povećati standard te je dodao da smatra kako treba raditi na povećanju broja zaposlenih i otvaranju novih radnih mjesta.

- Alternativa da su mladi bez posla i ikakve plaće kod kuće ili na burzi, u tom kontekstu treba razumijevati mjere o kojima se govori - komentirao je predsjednik prijedlog ministra Mrsića.

O mogućnosti da vlada utječe na cijenu goriva za 20 lipa Josipović je rekao kako 20 ili 5 lipa nije pitanje puke brojke, već da to utječe na standard i gospodarstvo u cjelini te ako postoji mogućnost, cijene se moraju držati pod kontrolom, što nije uvijek jednostavno.

Više pročitajte u izvornom članku.

Festival tista – novi gastro brend Baranje
PROMO
Festival tista – novi gastro brend Baranje