Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović: Umirovljenje generala najbolji je Mesićev potez

Najbolji Mesićev potez u oba mandata bilo je umirovljenje časnika Hrvatske vojske koji su se željeli baviti politikom - izjavio je Ivo Josipović.
10. prosinca 2009. u 11:29 26 komentara 9 prikaza
ivo josipović
Foto: Kristijan Herceg/24sata

ČAKOVEC - Najbolji potez predsjednika Stjepana Mesića u oba njegova mandata bilo je umirovljenje časnika Hrvatske vojske koji su se željeli baviti politikom. To što sad neki govore da bi ih vratili u Hrvatsku vojsku čisto je politikanstvo. Uostalom, njihov povratak ni zakonski nije moguće provesti – kazao je danas u Čakovcu predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović.

Gostujući u radijskoj emisiji ponovio je da je njegov glavni cilj borba protiv korupcije koja Hrvatskoj otme 12,5 milijardi kuna godišnje.

- Najgore je što je došlo do pristajanja na korupciju koja je postala način života. To treba promijeniti. Korupcija je danas došle do te razine da ugrožava nacionalnu sigurnost – naglasio je Josipović koji je prošetao gradskim središtem i porazgovarao s građanima.

U vanjskoj politici glavni ciljevi su mu ulazak u EU te dobri odnosi sa susjednim zemljama, koji nisu važni samo radi gospodarske suradnje, nego i radi sigurnosti.

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • super7:

  još da se Josipoviću ostvario san da ih kao sudac Haškog suda osudi a time potvrdu zločinačku tezu da je hrvatska nastala na zločinu. Sramotno je i licemjerno da Josipović traži povjerenje birača.

 • zark x:

  Josipovicu. ne lazi. Postao si isti kao i tvoj otac Mesic. Generali su umirovljeni da bi Mesic poceo detudjmanizaciju i ocrnjenje domovinskog rata. Svi znamo sto ti mislis o domovinskom ratu. Fuj lazove.

 • Avatar punkufer
  punkufer:

  Iz intervjua Večernjeg lista sa Josipovicem VL: Pitanje suđenja za ratne zločine je još uvek na žalost aktuelno pitanje i u Srbiji i u Hrvatskoj. Kako Vi ocenjujete te procese? Josipovic: I u Srbiji i u Hrvatskoj su napravljeni veliki ... prikaži još!liki pomaci u tom pogledu, a i suradnja sa Haškim tribunalom je znatno bolja. U ovom kontekstu moram reći da sam ja autor dva zakona na temelju kojih se i surađuje sa Haškim tribunalom.\"