Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Josipović u vodstvu, Grabar-Kitarović zaostaje

Kolinda Grabar-Kitarović i Ivo Josipović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
06.09.2014.
u 10:20

Milan Kujundžić ima najpozitivniju tendenciju, dok ostalo dvoje kandidata u promatranom razdoblju ima lošiju tendenciju.

U okviru redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, i ovaj je mjesec za HRT ispitivan rejting kandidata za hrvatskog predsjednika. Da su početkom ovog tjedna održani izbori za novog predsjednika RH, za Ivu Josipovića bi glasalo 48,9 posto hrvatskih građana/ki (prema 48,4 posto iz kolovoza). Na drugom je mjestu Kolinda Grabar-Kitarović s izborom od 32,5 posto (u odnosu na prošlomjesečnih 33,6 posto). Slijedi Milan Kujundžić s 6,8 posto izbora, prenosi HRT istraživanje provedeno na uzorku od 1300 ljudi.

Kad se govori o trendu rezultata troje kandidata u posljednja tri mjeseca, Milan Kujundžić ima najpozitivniju tendenciju, dok ostalo dvoje kandidata u promatranom razdoblju ima lošiju tendenciju.

Zanimljiva je distribucija glasova birača važnijih hrvatskih stranaka i pretežiti odabir među tri aktualna kandidata. Od 18 stranaka koje u istraživanju imaju udio veći od 0,5 posto Ivo Josipović je pretežiti izbor za glasače 12 stranaka, Kolinda Grabar Kitarović 4 stranke, dok je Milan Kujundžić najčešći izbor među biračima dviju stranaka.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

>>HDZ u sve izraženijem vodstvu, Milanović i dalje najnepopularniji

>>IPSOS PULS: Josipović i dalje favorit na izborima

Komentara 107

ZO
Zonasumraka4
10:34 06.09.2014.

Dokad ćete nas raditi budalama sa ovim anketama??!! Prošla su vremena kada su hrvati bili ovce i slijepo slijedili naputke partije kroz dominantne medije,gotovo je s tim! Ja nikog ne znam mnogo ljudi koji će dati glas Josipoviću,zaista sam razgovaraoao sa ljudima različitih političkih orjetacija, uglavnom prednjači Kolinda,a mediji očito nađu Josipovićeve glasače vjerojatno u BiH,republici srpskoj i Srbiji...,u to ne sumnjam....Ovo s Kujundžićem je toliko prozirno da već postaje smiješno,sve s ciljem slabljenja Kolindine pozicije,neće vam uspjeti jugokomunistii ! Nema šanse ovaj put!

DD
ddh
10:40 06.09.2014.

HRT odnosno Jutel i t.zv. CRO-demoskop sa cijelom hrpom Josipovicevih komentatora po raznim medijima postaju odnosno vec su postali jako smijesni. U njihovoj paranoidnoj borbi za njihovog "partizana" Josipovica presli su sve moguce granice i ponasanja i vjerodostojnosti. Lazu ii mazu i filaju gradjane do iznemoglosti o " popularnosti" njihovog Josipovica do te mjere, da vise niti sami neznaju kad pisu istine ili lazi. Nebi nikoga zacudilo, da uskoro pocnu izmisljati lazi o gdji. Kolindi i da pocnu sa njihovom praksom podmetanja i izmisljanja. Za Hrvatsku to nebi bilo niti je nesto novo.

HA
happyshack92
10:29 06.09.2014.

hahaha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije