Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović u Izraelu: Glavna je poruka pogled u budućnost

– Ovdje sam da ponudim pogled u budućnost iz naše perspektive i da na neki način elaboriram kako mi vidimo naše članstvo u Uniji, koji su benefiti u budućnosti od toga – rekao je hrvatski predsjednik
20. lipnja 2012. u 11:59 25 komentara 15 prikaza
Josipović i Kissinger (1)
Foto: predsjednik.hr

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u posjetu je Izraelu gdje sudjeluje na četvrtoj konferenciji 'Suočavanje sa sutrašnjicom 2012.', na kojoj će oko četiri tisuće sudionika iz političkog, gospodarskog i kulturnog svijeta raspravljati o brojnim temama bitnima za budućnost, piše HRT.

– Predsjednik Peres jedan je od onih ljudi koji bez obzira na poodmakle godine u prvom redu gleda u budućnost i zato je i sazvao ovu konferenciju. Naravno da sam ovdje da ponudim pogled u budućnost iz naše perspektive i da na neki način elaboriram kako mi vidimo naše članstvo u Uniji, koji su benefiti u budućnosti od toga – rekao je hrvatski predsjednik i dodao da će sudionicima konferencije govoriti i o jugoistoku Europe kojem Hrvatska geografski pripada.

– Mi smo na neki način na rubu Europske unije. Geografski gledano tu smo sa susjedstvom s kojim nas povezuje dobra i loša povijest i dio je našeg nacionalnog interesa  pomoći graditi zajedničku budućnost europskog tipa. To je naš strateški interes i zato nama političarima nikada nije dovoljno gledajući u budućnost razmišljati o miru i onim mehanizmima koji će nam osigurati mir, kazao je Josipović, istaknuvši kako je bez mira, sigurnosti i stabilnosti iluzorno govoriti o nekoj ekonomskoj ili bilo kojoj drugoj perspektivi.

Josipović se tijekom konferencije sastao i s bivšim britanskim premijerom Tonyjem Blairom te bivšim američkim državnim tajnikom Henryjem Kissingerom.

Više pročitajte u izvornom članku.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati