Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik sa evakuranim građanima

Josipović u Cerni: Ljudima će trebati pomoć i nakon što se voda povuče

Josipović u Cerni
Foto: Branimir Bradarić
1/10
18.05.2014.
u 22:45

Tijekom posjete Cerni Josipović je razgovarao i sa predstavnicima Crvenog križa i Civilne zaštite koji su na usluzi evakuiranim građanima.

Nakon posjete poplavljenim i ugroženim područjima u županjskoj Posavini predsjednik RH Ivo Josipović posjetio je večeras i evakuirane mještane u Cerni koji su smješteni u školskoj sportskoj dvorani.

Predsjednik je rekao da je ovaj dio Hrvatske doživio veliku katastrofu ali i da opasnost još uvijek prošla.

– Najbitnije je da su spašeni ljudski životi. Ljudi su ostali bez svega onoga što su stjecali desetljećima. Morali su sve to napustiti samo sa vrećicom ili čak bez ičega. Ovome području će trebati pomoć ne samo dok se voda ne povuče nego i nakon što se voda povuče. Očekujem od Vlade da se naprave posebni programi kako bi se obnovilo uništeno građanima i pomoglo da se život vrati u normalu, rekao je Josipović.

Tijekom posjete Cerni Josipović je razgovarao i sa predstavnicima Crvenog križa i Civilne zaštite koji su na usluzi evakuiranim građanima. Neki od njih iskoristili su i da posjetu predsjednika iskoriste za fotografiranje, poljubac ili fotografiranje. U Cernu je došlo 300-ak građana iz evakuiranih naselja od kojih su neki u međuvremenu pronašli neki alternativni smještaj. Trenutno je u Cerni smješteno oko 200-ak građana i županjske Posavine. Za njih su osigurani madraci, pokrivači ali i odjeća. Domaćini su osigurali i hranu, a mještani su donijeli mlijeka, sokova, kiflica, palačinki, jogurta, kolača….

Foto: Branimir Bradarić

>> Josipović: Morat će se više raditi na prevenciji kako bi se ovakvi događaji spriječili

Ključne riječi

Komentara 5

DA
Dagobert
10:36 19.05.2014.

A ti druze imas prema navodima Vecernjeg i Bogatstvo i to veliko pa sad pomozi u novcanim svotama i dokazi da si vecu svotu s svog konta dao tim jadnicima. Bezobrazni Pravednice Skladatelju i Pravnice te Predsjednice i Druze. Sramota.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:00 19.05.2014.

Josipović iskorištava i ovu tragediju za svoju kampanju...

A1
Ardo 1944
19:26 19.05.2014.

Bilo bi žalosno kada predsjednik republike bez obzira tko bio nebi svojom nazočnošću i podrškom posjetio poplavljene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije