Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović smijenio povjerenika Mlinarića šest sati nakon imenovanja

Funkciju je izgubio zato što "nije dostavio cjelovitu informaciju, odnosno bitne dijelove iz svoje biografije", piše u priopćenju iz tek formiranog Ureda predsjednika Republike.
19. veljače 2010. u 19:21 197 komentara 1584 prikaza
mlinarić
Foto: Marin Franov/Pixsell

Ivo Josipović vjerojatno je postavio svjetski rekord - savjetnika je smijenio samo šest sati nakon što ga je predstavio javnosti. Posebni povjerenik za poljoprivredu funkciju je izgubio kasno poslijepodne jer "nije dostavio cjelovitu informaciju, odnosno bitne dijelove iz svoje biografije", piše u priopćenju iz tek formiranog Ureda predsjednika Republike.

Mato Mlinarić trebao je Josipoviću osigurati vezu sa selom i poljoprivrednicima koje  muče brojni problemi, a iz Ureda predsjednika poručuju da je trebao biti imenovan na prijedlog "udruga seljaka". Novinari Večernjeg lista još su za predstavljanja kabineta novog predsjednika dobili informaciju da je imenovanje Mate Mlinarića iznimno problematično.

Predsjednikov savjetnik, navodno, posljednje dvije godine nije državi plaćao najam poljoprivrednog zemljišta. Uz to je od države uzimao poljoprivredne poticaje, a da zemljište nije ni obrađivao niti je na njemu išta sijao. Protiv Mate Mlinarića je, tvrde naši izvori iz Garešnice gdje je Mlinarić bio gradski vijećnik, nedavno podnesena kaznena prijava. Sigurnosna provjera, koja bi trebala biti obvezna za sve članove predsjednikova kabineta, očito nije na pravi način obavljena što dovodi u pitanje i vjerodostojnost Josipovićeva savjetnika za nacionalnu sigurnost, kontroverznog Saše Perkovića.

ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas

  • Capolo:

    Pravi dokaz sposobnosti Josipovića i njegovih savjetnika

  • -obrisani-:

    živeo drug josipović-smrt fašizmu

  • Uman SS:

    Franjo=Predsjednik Stipe=\"predsjednik\" a ovaj nije sposoban ni za portira na Pantovčaku!