Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslavni rekord novog predsjednika

Josipović smijenio povjerenika Mlinarića šest sati nakon imenovanja

mlinarić
Marin Franov/Pixsell
19.02.2010.
u 19:21

Funkciju je izgubio zato što "nije dostavio cjelovitu informaciju, odnosno bitne dijelove iz svoje biografije", piše u priopćenju iz tek formiranog Ureda predsjednika Republike.

Ivo Josipović vjerojatno je postavio svjetski rekord - savjetnika je smijenio samo šest sati nakon što ga je predstavio javnosti. Posebni povjerenik za poljoprivredu funkciju je izgubio kasno poslijepodne jer "nije dostavio cjelovitu informaciju, odnosno bitne dijelove iz svoje biografije", piše u priopćenju iz tek formiranog Ureda predsjednika Republike.

Mato Mlinarić trebao je Josipoviću osigurati vezu sa selom i poljoprivrednicima koje  muče brojni problemi, a iz Ureda predsjednika poručuju da je trebao biti imenovan na prijedlog "udruga seljaka". Novinari Večernjeg lista još su za predstavljanja kabineta novog predsjednika dobili informaciju da je imenovanje Mate Mlinarića iznimno problematično.

Predsjednikov savjetnik, navodno, posljednje dvije godine nije državi plaćao najam poljoprivrednog zemljišta. Uz to je od države uzimao poljoprivredne poticaje, a da zemljište nije ni obrađivao niti je na njemu išta sijao. Protiv Mate Mlinarića je, tvrde naši izvori iz Garešnice gdje je Mlinarić bio gradski vijećnik, nedavno podnesena kaznena prijava. Sigurnosna provjera, koja bi trebala biti obvezna za sve članove predsjednikova kabineta, očito nije na pravi način obavljena što dovodi u pitanje i vjerodostojnost Josipovićeva savjetnika za nacionalnu sigurnost, kontroverznog Saše Perkovića.

Komentara 197

CA
Capolo
20:28 19.02.2010.

Pravi dokaz sposobnosti Josipovića i njegovih savjetnika

OB
-obrisani-
02:13 20.02.2010.

živeo drug josipović-smrt fašizmu

US
Uman SS
19:37 19.02.2010.

Franjo=Predsjednik Stipe=\"predsjednik\" a ovaj nije sposoban ni za portira na Pantovčaku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije