Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'za dom spremni'

Josipović: Šimunićev potez je potpuno neprimjeren

ivo josipović
Foto: Media servis
20.11.2013.
u 16:15

Josipović smatra da je Hrvatski nogometni savez mora o tome dobro razmisliti jer, kako je rekao, nogomet je više od sporta – nogomet je i društvena poruka

– Gledao sam sinoć utakmicu i bio zadovoljan rezultatom, čestitam našoj reprezentaciji – rekao je Ivo Josipović u razgovoru za Media servis, dodajući kako neće ići na Svjetsko prvenstvo u Brazil jer smatra da taj trošak nije primjeren za državu.

Osvrnuo se i na potez Joea Šimunića, koji je nakon utakmice skandirao "Za dom spremni". Smatra da je Hrvatski nogometni savez mora o tome dobro razmisliti jer, kako je rekao, nogomet je više od sporta – nogomet je i društvena poruka.

– Je li gospodin Šimunić ušao u kažnjivu zonu jer znamo da je izražavanje ili propagiranje totalitarnih režima i zločinačkih režima kažnjivo, ja o tome ne mogu ništa reći, ali da je riječ o potpuno neprimjerenom potezu o kojem doista moraju razmisliti u Nogometnom savezu ako žele imati vjerodostojnost, to je točno – rekao je Josipović.

Rekao je da je nedavni događaj u Vukovaru vrlo loše utjecao na ugled Hrvatske, a skupljanje potpisa za referendum o dvojezičnosti, što je pokrenuo Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, Josipović smatra nepotrebnim. Rekao je i da je protiv referenduma o definiciji braka jer to nosi lošu, diskriminatornu poruku.

– Želio bih našim građanima i građankama reći, bez obzira na to kakvog su mišljenja, da je demokratsko pravo svakoga da bude za ili protiv na referendumu, a moj poziv jest: izađite na referendum. Postoji tendencija, posebno u određenim, rekao bih, intelektualnim krugovima da se možda smatraju uvrijeđeni pitanjem. Ne! Sad je prilika da iziđemo na referendum i kažemo što mislimo o toj materiji – rekao je Josipović.

Komentara 90

Avatar otree46z7u
otree46z7u
16:29 20.11.2013.

Kada bi išli u bitku, ban Jelačić bi uzviknuo "Za dom!" a vojska bi odgovarala "Spremni umrijeti!". Šimuniću ti si ponos Hrvatske.

Avatar RUN.FAST.RUN.FAR
RUN.FAST.RUN.FAR
16:46 20.11.2013.

napelo se to iz petnih žila....pokoravati Hrvate optužbama !

DU
Deleted user
16:50 20.11.2013.

Ne mogu vjerovati i predsjednik se oglasio, cijela horda "moralnih vertikala" se sručila na Šimunića, ali ne brini Šimuniću oni su u manjini i na kratko, narod je uz tebe a mi smo oni koji ostaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije