Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborni poraz

Josipović siguran samo u to da je pred njim mirniji period

josipović
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/8
Autor
Ivanka Toma
13.01.2015.
u 11:47

Nakon Pantovčaka - Teško da će odustati od projekta izmjene Ustava, a još se ne izjašnjava vraća li se na Pravni fakultet i hoće li se odmarati od politike ili se vratiti u SDP

U ponedjeljak, dan nakon izbora na kojima je Ivo Josipović doživio poraz, svi zaposlenici Ureda predsjednika uredno su došli na posao, kako "obični" djelatnici Ureda, tako i savjetnici.

Jedino im se šef, predsjednik koji odrađuje posljednji mjesec svoga mandata, pojavio nešto kasnije – oko podneva.

U uredu tužni zbog poraza

– Uvijek ima posla koji treba rješavati, aktualnih zahtjeva na koje treba odgovoriti – kaže nam jedan od Josipovićevih suradnika s kojim smo kontaktirali na radnom mjestu. Navodi kako su svi tužni što je Josipović izgubio izbore, posebno jer je presudilo niti 32.500 glasova, no napominje da je većina građana rekla što želi i s te pozicije nema se što prigovoriti. Govoreći kako će Ured predsjednika funkcionirati do inauguracije nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, naš sugovornik kaže da će se raditi ono što se mora, ali da Josipović sigurno neće preuzimati ili potpisivati obaveze koje bi dočekale novu predsjednicu.

– Predsjednik poštuje i živi demokraciju i uvažava rezultate izbora. Čim je bilo jasno kakav je ishod, javio se i čestitao protukandidatkinji s kojom će dogovoriti sve pojedinosti o primopredaji dužnosti – kaže naš sugovornik. Sam Josipović poručio nam je da ne želi davati izjave jer smatra da sada treba javno istupati novoizabrana predsjednica kojoj je većina povjerila mandat. Nije želio govoriti ni kakav mu je plan u vezi s konceptom opsežnih izmjena Ustava koje bi bitno reformirale temelje Hrvatske. Znajući Josipovića, on će teško odustati od tog projekta, to prije što je njegov program na izborima podržalo milijun birača. Zasad, međutim, poručuje da je pred njim jedan mirniji period, ali ne precizira znači li to povratak na Pravni fakultet u Zagrebu i odmor od politike ili će natrag u SDP.

Savjetnica – u stožer

U Uredu predsjednika, uz predstojnika Ureda, glavne tajnice i pročelnice kabineta, sedam je osoba zaposleno kao Josipovićevi savjetnici za razna područja, uz njih ima pet povjerenika, a formirao je i više savjeta u kojima je angažirao ljude vrlo različitih profila. U sklopu Ureda funkcionira i Povjerenstvo za civilna odlikovanja te Komisija za pomilovanja. Tamara Obradović Mazal, Josipovićeva savjetnica za fondove EU, koja je zamrznula tu funkciju kada mu je postala šefica kampanje, jučer je također ujutro došla na posao, ali u izborni stožer.

– Došla sam riješiti obaveze koje su ostale i zatvoriti stožer. Još se nisu slegli svi dojmovi. Analiziramo zašto su ovakvi rezultati te čitamo i pratimo analize drugih – izjavila je Obradović Mazal ocjenjujući da su ljudi poručili kako žele promjene i dodajući da su one nemoguće bez izmjene temelja, a to je Ustav. O novom radnom mjestu još ne razmišlja.

>>Grabar Kitarović: Ne razumijem kako Milanović ne može prijeći preko ega i čestitati pobjedniku

>>Josipović i Grabar Kitarović sastali se na Pantovčaku: Upoznao je s funkcioniranjem Ureda predsjednika

>>Nakon izbornog poraza Josipović s kiselim smiješkom na licu otišao na posao

Komentara 9

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
12:54 13.01.2015.

Sva je sreća po njega da će mu se ispuniti želja koja datira još iz njegovog djetinjstva a to je da konačno sada može raditi kao teta u vrtiću....

DD
ddh
13:02 13.01.2015.

Vec drug dan za redom kukaju komunisti po svim medijima (njih 95% od svih medija u Hrvatskoj) o tome sto ce biti sa Josipovicem, sto ce raditi, zasto je izgubio it.d. A kaj se uopce nekaj strasnoga dogodilo? Predsjednik komunista, ateista i Srba u Hrvatskoj (Predsjednik svih gradjana nije nikada niti bio) je izgubio izbore. i koga bi to trebalo interesirati sto ce taj komunisticki aparatcik u buducnosti raditi. Nek dela kaj hoce. Za vecinu je dovoljno da odlazi jedna figura koja je nas domoljubne Hrvate nazivala ustaskim gujama ili fasistima, figura koja je povela i vodila rat protiv branitelja i Katolicke crkve, figura koje je ljubila cetnickog vojvodu i koja je sijala i posijala totalni razdor u hrvatskom drustvu. A dobil je i previse glasova. Da nisu Medjumurci i Zagorci gölasali za njega, jer po njihovom "kaj bu baba vodila drzavu", razlika prema gdji Kolindi bila bi jos veca. Bio je poklopac svih lonaca u Hrvatskoj, komentirao je sve od fritica ili fileka do americke vanjske politike. Mjesao se u sve i svasta, da bi na kraju izjavljivao kako nije mogao puno raditi, jer nije imao ovlasti. Monopolizirao je medije i pretvorio ih je u propagandnu masineriju njegove crvene Hrvatske i narod mu je rekao "DOSTA". Do kraja njegovom mandata bilo ga je cetiri godine i 364 dana previse. Nek slavi "lijepu kapu partizanku" i zlocinca Tita, jer to je jedino sto je raditi znao.

DU
Deleted user
12:20 13.01.2015.

Ima suprugu i kćer - ali će biti doma zvocinga i to na kvadrat, sve mi ga je žao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije