Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikupljeno 650 tisuća potpisa

Josipović: Referendum o ćirilici nije u skladu sa Ustavom

Ivo Josipović
07.12.2013.
u 17:58

Predsjednik Josipović očitovao se o referendumu nakon što je Stožer za obranu Vukovara objavio kako je prikupljeno 650 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma...

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako, po njegovom sudu, smatra da referendum o ćirilici nije po Ustavu, javlja Dnevnik.hr. Očitovao se o tome nakon što je Stožer za obranu Vukovara objavio kako je prikupljeno 650 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili o dvojezičnosti.

- Kao prvo treba vidjeti što su prikupili, postoji procedura kojom se to utvrđuje. Kao drugo istakao bi da je za utvrđivanje li je određeno pitanje u skladu s Ustavom i zakonom postoji određena procedura koju treba poštivati. Ako mene pitate mislim da Hrvatska ne bi smjela ići na solucije koje idu na umanjivanje prava manjina. Postoje ustavna načela i po mom sudu referendum, a i pitanje kako je postavljeno, nije u skladu s Ustavom, rekao je Josipović. Iz Stožera za obranu Vukovara tvrde kako je prikupljeno više od 650 tisuća potpisa, ali 650 tisuća ih je s ispravnim OIB-ima, čitkim potpisima i ostalim elementima koji su potrebni da bi se potpisi priznali kao pravovaljani.

>>Lesar Ustavnom sudu: Očitujte se o referendumu o ćirilici

Komentara 110

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
18:18 07.12.2013.

Javila se moralna vertikala, Lex Perković je naravno bio po ustavu? Meni se čini da drug precjednik javno izvršava pritisak na sudstvo i zloupotrebljava svoj položaj.

MA
marcellus
18:13 07.12.2013.

A ivo presvetli je sad i ustavni sud ili kaj?

Avatar tituš
tituš
18:20 07.12.2013.

Ovaj škiljo je pričao i za netom održani referendum da nije ustavan, da je nezakonit, da krši ljudska prava, uključio se u kampanju, sram ga bilo, povukao za sobom i ostale predsjednike, vlade, sabora, nastranih i neoliberalnih društava i udruga, tkz. pravobraniteljice, seotske pevaljke, neuspješne novinare, loše glazbenike, dobar dio zastupnika, i susreo se sa istinom, zakonom i voljom naroda, čiji je predsjednk, svih ili pedera?? Eto njegovog znanja i ugleda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije