Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka

Josipović razriješio Kruljca s dužnosti zapovjednika KOV-a

Mladen Kruljac
Foto: Pixsell
1/4
10.07.2011.
u 13:53

Čin i odličja Kruljcu mogu biti oduzeti u slučaju pravomoćne presude.

Odlukom Ive Josipovića, predsjednika RH, ujedno i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, Mladen Kruljac razriješen je dužnosti zapovjednika Kopnene vojske. Josipović je odluku donio na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog načelnika Glavnog stožera Drage Lovrića te uz suglasnost ministra obrane Davora Božinovića. Čin i odličja Kruljcu mogu biti oduzeti u slučaju pravomoćne presude.

Odluka je stupila na snagu 10. srpnja 2011. godine, priopćili su iz Ureda predsjednika.

Mladen Kruljac nalazi se u istražnom zatvoru u Osijeku gdje je jučer odgovarao na upite uskočkih istražitelja o optužbama za malverzacije MORH-ovim zemljištem.

Kruljca i još petoricu okrivljenika Uskok sumnjiči da su malverzacijama spomenutim zemljištem oštetili Općinu Sibinj za najmanje 16,5 milijuna kuna. Tereti ih se za zloporabu položaja i ovlasti.

- Moj se branjenik branio aktivno, iznio je obranu dosta detaljno, bila je kompaktna i govorio je o onom što je radio. Negirao je krivnju jer krivice apsolutno nema i to će se dokazati u daljnjem postupku. Toliko vam mogu reći, ostalo je tajna jer je cijela istraga tajnovita – rekao je jučer novinarima Marko Dumančić, Kruljčev odvjetnik, nakon gotovo trosatnog ispitivanja.

Na zahtjev Uskoka, istražni sudac osječkog Županijskog suda jučer je odredio 30 dana istražnog zatvora za Kruljuca i ostale zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a kod nekih i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

 

Ključne riječi

Komentara 183

OB
-obrisani-
17:30 10.07.2011.

Ako predsjednik naoruzanih snaga ne zna sta se desava u njegovom dvoristu trebao bi dati momentalnu ostavku, zapravo trebao bi DOBIT OTKAZ

OB
-obrisani-
18:01 10.07.2011.

Umjesto da crtate minuse nije li ozbiljnije reci svoje misljenje to i je svrha foruma ARGUMENTIRATI da se dode do nekog zakljucka.

OB
-obrisani-
15:38 10.07.2011.

Šta znači\" smijenio je generala\", Da li to znači da neće dalje primati plaću, ili će kao i Sanader, Čehok.... i dalje primati plaću od poreznih obveznika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije