Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Pantovčak

Josipović prozvao HDZ i Grabar Kitarović: Oni su protiv reformi koje želim provesti

Ivo Josipović
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/8
03.01.2015.
u 17:01

- To su reforme bez kojih hrvatsko gospodarstvo neće napredovati i bez kojih će hrvatsko društvo nazadovati - kazao je Josipović.

- Želim provesti reforme koje se nitko do sada u Hrvatskoj nije usudio provesti. To su reforme bez kojih hrvatsko gospodarstvo neće napredovati i bez kojih će hrvatsko društvo nazadovati - kazao je danas Ivo Josipović na predizbornom skupu u Koprivnici.

Obrazložio je da se te reforme odnose na povećanje stupnja demokracije putem promjene načina biranja saborskih zastupnika, na regionalizaciju zemlje u pet do osam regija te na povećanje unutarstranačke demokracije, što bi postalo ustavnom kategorijom. - Znate tko je protiv toga? Vodstvo HDZ-a i, sasvim sigurno, njihova predsjednička kandidatkinja - rekao je Josipović.

Poziva na "suštinsko domoljublje"

Suparničku stranu je također prozvao da poziva na jedinstvo u kojemu se samo busaju u prsa i svoje domoljublje izražavaju mahanjem zastavama, dok on poziva na "suštinsko domoljublje", na to da se u "ovoj prelijepoj Hrvatskoj bolje i kvalitetnije živi, da se poštuju raznolikosti i ljudska prava i da se mladoj generaciji otvori bolja perspektiva". - Pitaju neki: pa, dobro, kakve to veze ima s gospodarstvom? Nudiš nekakve ustavne promjene, govoriš o demokratizaciji, o regionalizaciji, o efikasnijoj državi, a naše tvrtke propadaju... To ima jako puno veze, kažem na temelju istraživanja čovjeka koji je za to dobio Nobelovu nagradu i na temelju rezultata Finske, Danske, Estonije i Poljske, zemalja koje su za svoj uspjeh morale provesti reformu države - dometnuo je Josipović.

Kazao je i kako je kroz njegov predsjednički ured prošlo mnogo domaćih i stranih investitora koji su odustali od posla jer im je bilo potrebno 110 dozvola ili su se sporovi otezali godinama ili zbog nesređenih zemljišnih knjiga ili zbog toga što je u Hrvatskoj još puno korupcije te su mu rekli da će se vratiti tek kad Hrvatska provede reforme. - Ako građani 11. siječnja i odaberu nekoga drugoga, ako dođe i druga Vlada, a ne provedu se reforme, neće se bolje živjeti, neće naše društvo bolje funkcionirati i naša demokracija neće ići naprijed - zaključio je predsjednik u borbi za novi petogodišnji mandat.

>>Slavit će onaj koji izvuče nove birače

>>I moja protukandidatkinja je koristila službeni automobil u privatne svrhe

Komentara 87

NI
ninja72
17:23 03.01.2015.

Ovo je stvarno sramota, nakon 5 godina ovakove izjave .

Avatar Vila-Velebita
Vila-Velebita
17:16 03.01.2015.

Ovo je samo retorika.Sjedio je 5 godina i pokazao da ništa nije napravio .Osim operacije očnog kapka!

LE
Lenovo34
17:29 03.01.2015.

prodavač magle, iz šupljega u prazno, čak je i retorika prozirna .. Neka kaže koje su rezultate ostvarili u 5 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije