Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNO PITANJE

Josipović pozvao sve kandidate da se očituju o pobačaju i prigovoru savjesti

Ivo Josipović,pobačaj
Foto: Pravi put
1/2
13.12.2014.
u 20:19

Smatra da prigovor savjesti zdravstvenih djelatnika treba uvažiti, ali "javno zdravstvo mora osigurati uslugu koju žena treba"

Predsjednički kandidat Ivo Josipović pozvao je danas iz Slavonskog Broda sve predsjedničke kandidate da se očituju o pobačaju i prigovoru savjesti.

– Sasvim sigurno abortus kao fenomen nije nešto što je poželjno. Ali u prvom redu, cijeli taj fenomen moramo razmatrati s aspekta prava žene da odlučuje o rađanju. I tu je moja pozicija potpuno jasna. Sadašnje uređenje u kojem žena pod određenim uvjetima može birati, mora ostati – smatra Josipović.

– Mislim da bi se svaki kandidat ili kandidatkinja morali odrediti vrlo jasno, prema ovom moralno i etički prevažnom pitanju – dodao je.

Smatra da prigovor savjesti zdravstvenih djelatnika treba uvažiti, ali "javno zdravstvo mora osigurati uslugu koju žena treba".

>>U otvorenom pismu postavila 10 'vrućih' pitanja za Grabar Kitarović

>>Josipović u Gunji: Država je možda imala previše ambiciozan plan obnove

Komentara 101

GO
Gomila
20:41 13.12.2014.

Jadna zemlja gdje je posipovic presjednik

AN
Android
20:32 13.12.2014.

Ma koga ti možeš pozvati?

DU
Deleted user
20:38 13.12.2014.

Nisam ni ocekivala da ce biti protiv pobacaja, kao sto nisam ni ocekivala da nece biti protiv homoseksualnih brakova. Da, to jesu bitna eticka i moralna pitanja predsjednice i zbog toga bi bilo za ocekivati da cete vi i izabrati ono sto je moralno a ne podupirati ubojstvo nerodenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije