Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ STOŽERA IVE JOSIPOVIĆA

Josipović: Pozivam građane da glasuju za svjetlo, a ne za tamu

Ivo Josipović
Boris Ščitar/Pixsell
27.12.2009.
u 21:22

Pozivam vas da glasujete za pravdu, za pravedniju Hrvatsku, da glasujete za svjetlo, a ne za tamu - rekao je Josipović, u čiji su stožer sinoć došla čak tri Mesićeva savjetnika.

Povicima “Ivo, Ivo!” pozdravljali su sinoć esdepeovci svog predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića kojemu cijele večeri nije silazio osmijeh s lica. Njegova prednost pred ostalim kandidatima dovoljno je velika da se sinoć mogao opustiti i slaviti svoju prvu pobjedu. Ruke je pružao i grlio se sa svima, čak i s onima koji su sasvim slučajno prolazili pokraj njega i već ga nekoliko puta pozdravili.

>> Rezultati predsjedničkih izbora 2009. (prvi krug)

“Imamo inflaciju predsjedničkih savjetnika”, komentirala je jedna esdepeovka nakon što su se poslije Budimira Lončara u izbornom stožeru Ive Josipovića pojavili i drugi savjetnici predsjednika Stjepana Mesića – Siniša Tatalović i Saša Perković.

Većina je, pak, iz toga iščitala da će Mesić nedvojbeno podržati njihova kandidata koji s velikom prednošću ulazi u drugi krug. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sinoć je odlično raspoložen komentirao i skandiranje “Ivo, Ivo!” kako su donedavno hadezeovci pozdravljali svog predsjednika. “Zadnjih godinu dana očekivao sam takve povike. Zato je onaj Ivo i otišao”, našalio se Milanović koji je za Josipovića ustvrdio da je bio jako podcjenjivan, ali da je zahvaljujući dobrim živcima sve izdržao. “On je osuđen na pobjedu”, rekao je Milanović.

U ponoć se u stožeru Ive Josipovića gromoglasnim pljeskom dočekalo obraćanje predsjednika Državnog izbornog povjerenstva – svi su već znali da njihov kandidat premoćno vodi. No, kada se umjesto prvoplasiranog kandidata na televizijskom ekranu prvi pojavio Milan Bandić, njihov bivši stranački kolega, neki su esdepeovci ogorčeno počeli napuštati dvoranu Novinarskog doma.

“Eto, to je HTV, oni proglašavaju svog pobjednika”, rekao je Boris Šprem. A, kada je Bandić izustio: “Kakvog predsjednika Hrvatska treba?”, na pozornicu je izašao Ivo Josipović kojemu stranački kolege skandiranjem nekoliko minuta nisu dali da dođe do riječi.

“Rezultati ovih izbora pokazuju da je pravda pobijedila. Pozivam sve one koji imaju pravo glasa da glasaju za svjetlo, a ne za tamu. Siguran sam da će Hrvatska između svjetla i tame, između zakona i bezakonja, izabrati svjetlo”, obratio im se Josipović. Vodeći predsjednički kandidat ustvrdio je da mu je svejedno tko će mu se suprotstaviti u drugom krugu. A u drugom krugu morat će se sukobiti s bivšim stranačkim kolegom Milanom Bandićem.

Komentara 205

OB
-obrisani-
21:38 27.12.2009.

žalim te zbog mireka ipak je on sinek jugić generala

MO
morituriite
21:39 27.12.2009.

RE: Slažem se s tobom. Ako narod nakon Mesića ništa nije naučio i izabrao Josipovića i u tako velikom postotku glasovao za Pusićku, onda ništa bolje nije ni zaslužio. Nek nas gaze svi koliko god žele. Nek nam daju zapovjedi i zadaće, a hrvatske sluge pokorne nek ih odmah izvršavaju. Mislim da smo jedinstveni u svjetskoj povijesti, jad i bijeda od ovog naroda koja nikada ništa neće naučiti!

OB
-obrisani-
21:36 27.12.2009.

Kad Josipovic dodje za predsjednika,tek cemo tada plakati za Mesicem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije