Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši predsjednik

Josipović: Policija je nezakonito obrađivala Linića

Ivo Josipović
Foto: Robert Anić/ Pixsell
14.09.2015.
u 09:28

Ne mogu procijeniti jesu li u podacima policije postojale osnove sumnje da bi se postupalo, kazao je Josipović

Bivši predsjednik RH i predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez Ivo Josipović u emisiji Novi dan N1 televizije komentirao je optužbe Slavka Linića koji tvrdi da je premijer Zoran Milanović pokrenuo proces protiv njega.

– Kada je prvi put izašao s optužbama, išao sam provjeriti i tražio sam izvješće je li SOA postupala protiv Linića. SOA nije postupala ni na koji način prema Liniću. Tada sam još rekao – kao predsjednik nisam imao pravo provjeriti je li policija to činila, a sada su dokumenti pokazali da je policija to činila. Protuzakonito su ga obrađivali. Nedvojbeno je da su radnje koje su poduzimale došle u sferu izvida i morao se obavijestiti DORH. Ne mogu procijeniti jesu li u podacima policije postojale osnovane sumnje da bi se postupalo. Očito je bilo nekih neistinitih izjava u javnosti i to treba preispitati, kazao je Josipović.

Na pitanje je li moguća koalicija njegove stranke i HDZ-a, odgovorio je:

"Mi smo toliko različiti u politici, i toliko različito vidimo Hrvatsku, da je potpuno nezamislivo da uđemo u bilo kakvu koaliciju s HDZ-om"

>> Slavko Linić: Nisam paranoik, moju obitelj se proganja po svijetu

Komentara 30

MA
Malenkost
09:46 14.09.2015.

Dakle "Drugovi" su i dalje aktivni po naucenim automatizmima UDBE. A sto je G. Josiopvicu s aktima o ubojstvima UDBE? Dali se i tu bacili Vas strucni pogled? Ako jeste onda svjesno stitite ubojice a s Vama i HR Drzava ciji ste Predsjednik bili. Zar Vi smatrate to ispravnim?

BU
Bulaba
10:01 14.09.2015.

Od kada nije predsjednik, ovaj Ivo se čisto razbistrio. Sad mi je žao što nisam glasovao za njega. Lijep, pametan, pošten, domoljub, sluša Thompsona, Hrvatina samo takva.

Avatar johny21
johny21
10:36 14.09.2015.

šta se ovaj javlja, tko je to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije