Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava

Josipović podržao reforme, ali i poručio: Ne uzimajte vojsci!

josipović, vukelić, svečana akademija (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/5
02.08.2010.
u 14:07

Ministar obrane Branko Vukelić najavio je nastavak gradnje vojnih stanova u Splitu, Karlovcu i Zadru te razvoj novoga hrvatskog proizvoda - ophodnog obalnog broda.

Moramo pogledati istini u oči, a istina nije uvijek lijepa. U dubokoj smo krizi, Vlada je pripremila antirecesijski program koji, istina, stoji, a neke i boli. On umanjuje što smo do sada imali, ali to je nužnost. Teret treba raspodijeliti ravnopravno, a najteže moraju nositi oni koji najviše imaju. I tu očekujem promjene u poreznom sustavu. Međutim, funkcije države moraju biti očuvane, a tu spadaju oružane snage. Naša sigurnost ne smije biti manja nego je danas – poručio je predsjednik države Ivo Josipović na akademiji povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 15. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

A osim što je podržao Vladu i njezine reforme uz poruku da vojsci novac ne uzimaju, Josipović je promaknuo ukupno 230 časnika. Podsjetio je i na briljantnu oslobodilačku akciju Oluja zahvaljujući kojoj, istaknuo je, danas uživamo u suverenoj Hrvatskoj, članici NATO-a i budućoj članici Europske Unije te naglasio kako hrvatska vojska uživa veliki ugled i u međunarodnoj javnosti u što se i sam uvjerio na sastancima s visokim dužnosnicima NATO-a.

Josipović je isto tako poručio kako je danas u mirnodopsko vrijeme znanje najjače oružje te kako se nada da će Vlada znanju znati posvetiti maksimalnu pozornost.

– Ratna škola koju su mnogi od vas završili je sjajna, ali i vojska može više. Može imati obrazovni sustav kompatibilan civilnom i dati uz vojnu obuku i struku, bilo pravnu, tehničku, ekonomsku... Vojska mora biti i rasadnik znanja – istaknuo je Josipović.

Ministar obrane Branko Vukelić najavio je pak nastavak gradnje vojnih stanova koji bi se nakon Slunja trebali početi graditi i u Splitu, Karlovcu i Zadru. A na jesen bi se, dodao je, trebalo početi s razvojem novoga hrvatskog proizvoda - ophodnog obalnog broda.

Ključne riječi

Komentara 94

VE
veky
22:59 02.08.2010.

Daj mu malo vremena, polako. Tek je postao predsjednik. Naučit će da ako se ne želi zamjeriti naciji to ne radi. Problem je što je on obrazovana osoba i što zna da je bitno da se Hrvatska u svijetu propagira kao antifašistička zemlja jer je to Europi još važno, a naš rat Europu ne zanima.

OB
-obrisani-
23:34 02.08.2010.

jucer sa partizanima danas sa braniteljima...tko je ivo josipovic.....čijeg je on naroda predsjednik..

OB
-obrisani-
19:52 02.08.2010.

Treba smanjit prihode politicarima, i ostalim bogatasima i povecat place policiji. Nekorumpirana policija je temelj demokracije. A ovo \'dugo putovanje u noc\' ce se i tak svest na ulogu policije u zastiti politicara i ostalih \'benefaktora\' od bijesa naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije