Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka odgovara

Josipović o sjednici VNS-a: Ne treba žuriti i ispasti neozbiljan

kosor, josipović, mesić (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
Autori: J. P., luc
22.05.2011.
u 14:57

Predsjednik Josipović u subotu je najavio da želi sjednicu VNS-a jer je – ako su točni navodi koje je izrekao Damir Polančec – riječ o udaru na ljudska prava, ustavno- pravni i politički poredak u Hrvatskoj.

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) održat će se u ponedjeljak, 30. svibnja, dogovorili su predsjednik Josipović i premijerka Kosor.

- Nema smisla žuriti se s tom sjednicom i ispasti neozbiljan. Bolje je dobro se pripremiti pa onda imati o čemu razgovarati – poručili su iz Ureda predsjednika Ive Josipovića, pomalo iznenađeni što je premijerka Kosor htjela ubrzati sjednicu i uglaviti je u nedjelju navečer ili ponedjeljak ujutro, prije Josipovićeva puta u Helsinki.

Podsjećamo, predsjednik Josipović u subotu je najavio da želi sjednicu VNS-a jer je – ako su točni navodi koje je izrekao Damir Polančec – riječ o udaru na ljudska prava, ustavno- pravni i politički poredak u Hrvatskoj. No cilj nije da vrh države pokaže pred javnošću da promptno reagira na novinske tekstove i konferencije za novinare Damira Polančeca i Olivera Grbića, već da se ozbiljno razgovara o utemeljenosti razmijenjenih optužbi, vidi kakva je šteta nanesena Hrvatskoj tom aferom i odluči što bi bili najbolji budući potezi.

Premijerka bi sjednicu već danas ili u ponedjeljak
Nešto ranije, nakon sastanka s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom u Banskim dvorima, predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je, kako je predsjedniku Ivi Josipoviću poslala na usuglašavanje prijedlog dnevnog reda za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS).

Premijerka je kazala kako bi se sjednica trebala održati već danas tijekom dana ili sutra ujutro.

- Moj je prijedlog da razmotrimo temu koja je iznimno važna. Radi se o zaštiti institucija države kako bi svi mogli nesmetano obavljati svoj posao kao i zaštita od pritiska prema onima koji vode borbu protiv korupcije i kriminala, rekla je premijerka novinarima. 

Kako prenosi tportal, premijerka je izjavila i  kako su se ona i ministar Karamarko dobro pripremili za sjednicu VNS-a. Smatra važnim da na nju dođu svi koji imaju što za reći, kako se ne bi ostavila mogućnost kasnijih krivih interpretacija.

Na pitanje novinara podržava li ravnatelja policije Olivera Grbića, Kosor je kazala kako policija mora nesmetano obavljati svoj posao, te kako će na sjednicu VNS-a vjerojatno biti pozvan i Grbić kako bi se razjasnile sve nejasnoće oko pritisaka s bilo čije strane.

Komentara 614

OB
-obrisani-
16:13 22.05.2011.

Ferguson je pandur.Možda Oliver osobno

OB
-obrisani-
16:36 22.05.2011.

joj da mi je danas koju tikvu izbušit !

OB
-obrisani-
15:53 22.05.2011.

vidimškoj Nisam,majke mi :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije