Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik u požegi

Josipović: Ne stoji izjava biskupa da je vlast nenarodna

Josipović u Požegi (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/7
20.04.2012.
u 15:28

Predsjednik je naglasio kako se nada da će vlast raditi u interesu države kao cjeline.

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je Požegu te tom prigodom zajedno s domaćinom gradonačelnikom Zdravkom Ronkom sudjelovao na primanju za četrdesetak novorođene djece u Gradskoj vijećnici.

– Darovi sugrađankama jedan su dirljiv način iskazivanja poštovanja novim sugrađanima, ali i njihovim roditeljima – kazao je predsjednik Josipović koji se rukovao sa svakim od roditelja koji su od Grada dobili po 1000 kuna za prvo i drugo, odnosno 2000 kuna za treće i svako sljedeće dijete.

Nazočio je primanju sudionika Međunarodne templarske konferencije koji su došli iz Engleske, Latvije, Bugarske, Moldavije i Slovenije. Posjetio je i uspješnu požešku tvrtku Magma te obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Zlatni lug u požeškom prigradskom naselju Donji Emovci gdje se susreo i s članovima Hrvatskog kluba olimpijaca.

Na upit novinara predsjednik je komentirao odluku saborskog Odbora za medije koji je predložio razrješenje ravnateljice Hine Smiljanke Škugor Hrnčević.

– Problemi su Hine i izvan Hine. Tu postoje određeni strukturalni problemi u društvu i načinu postupanja s proizvodom, odnosno s vijestima koje Hina proizvodi. Legitimno je da vladajuća garnitura nagomilane probleme želi riješiti novim kadrovima. Za vrijeme mandata sadašnje ravnateljice moj je ured vrlo dobro surađivao s Hinom i ovom joj prigodom zahvaljujem na toj suradnji – rekao je Josipović.

Isto tako na novinarsku zamolbu da komentira izjave pojedinih biskupa koji su ovu vlast prozvali nenarodnom, prije svega zbog odbijanja pokroviteljstva nad komemoracijom u Bleiburgu, predsjednik je odgovorio da to sigurno ne stoji jer je ovu vlast kao i prethodne izabrao narod te se nada da će ona raditi u interesu države kao cjeline.

Izraz žaljenja trebinjskog gradonačelnika zbog granatiranja Dubrovnika predsjednik vidi kao vrlo važan korak prema punom pomirenju.

– Na tom putu treba se učiniti još puno koraka. Ja isto zagovaram takvu politiku i drago mi je da se to dogodilo i nadam se jačanju suradnje svih naroda u regiji – poručio je predsjednik Josipović koji je interventne mjere u gospodarstvu ocijenio dobrim te naglasio da nakon tih mjera trebaju doći one koje će privući više kapitala te pomoći otvaranju radnih mjesta.

Komentara 115

OB
-obrisani-
17:31 20.04.2012.

josipovicu odstupi

OB
-obrisani-
18:44 20.04.2012.

Sramota.

OB
-obrisani-
20:36 20.04.2012.

CENZURA !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije