Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Josipović najomiljeniji političar, a ljevici 37 posto glasova

josipovic (1)
Marko Jurinec/Pixsell
05.09.2011.
u 10:53

Obje vodeće stranke zabilježile su pad potpore, a bivši premijer Ivo Sanader na ljestvici negativnog doživljaja hrvatskih političara i dalje je "vrlo uvjerljiv"

Predsjednik Ivo Josipović sa 44,6 posto i dalje je najpozitivniji političar u Hrvatskoj, pokazalo je istraživanje agencije Promocija plus o političkim preferencijama, donosi HRT, a lijeva koalicija i dalje vodi u odnosu na vladajuću. Na drugom je mjestu sa 9 posto guverner Željko Rohatinski kojemu povezivanje s Agrokorom nije naškodilo. Rohatinskog sa 7,6 posto slijedi premijerka Jadranka Kosor, a iza nje se na ljestvici sa 6,2 posto našao vođa oporbe Zoran Milanović.

Da su izbori sutra, prema izvješću Promocije plus, ljevica bi dobila povjerenje 37 posto građana, a vladajuća koalicija 24,6 posto. Sve ostale stranačke i nezavisne liste su prema istraživanju ispod izbornog praga, a SDP je na vrhu ljestvice političkih stranaka. Osim HDZ-a i SDP-a kao samostalnih stranaka, još samo HNS prelazi izborni prag.

Obje vodeće stranke zabilježile su pad potpore, a bivši premijer Ivo Sanader na ljestvici je negativnog doživljaja hrvatskih političara i dalje "vrlo uvjerljiv" i sa zamjetnom prednošću u odnosu na sve druge političare.

Komentara 62

JA
jastrebica
11:36 05.09.2011.

Iz članka se jasno vidi tko je njegov \"naručitelj\" i zbog ovakvih stvari ću glasovati za HDZ a mislim i svi drugi koji su normalni za ostale neznam....

NI
Nicholson
11:36 05.09.2011.

Ne, baba Kosor će biti najpopularnija....

OB
-obrisani-
13:29 05.09.2011.

to je aketa bila nedavno pod lipom u pozarevcu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije