Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović:

Josipović: Moramo učiniti sve da Rijeka iskoristi potencijal koji ima

Josipović u Rijeci (1)
Foto: Goran Kovačević/PIXSELL
1/6
16.05.2013.
u 19:27

Dosad učinjeno na terminalu i skori dolazak nove opreme pojačat će kapacitet riječke luke i sigurno ojačati njenu sposobnost na tržištu

Predsjednik RH Ivo Josipović u sklopu boravka u Rijeci obišao je danas poslijepodne kontejnerski terminal na Brajdici i tvrtku Adriatic Gate Container Terminal – Jadranska vrata, koncesionara tog dijela riječke luke.

Predsjednikov posjet, uoči dolaska velike brodske pošiljke iz Kine s s dvjema divovskim dizalicama, šest mostova za manipulaciju kontejnerima i dva kontejnerska mosta i uoči otvaranja novoizgrađene obale terminala, bio je prilika da čelnici Luke, Lučke uprave i AGCT-a Vedran Devčić, Vlado Mezak i Phillip Marsham predsjednika upoznaju s ulaganjima u razvoj infrastrukture te načinu funkcioniranja javno-privatnog partnerstva i investicijskim ciklusom na terminalu.

– Dosad učinjeno na terminalu i skori dolazak nove opreme pojačat će kapacitet riječke luke i sigurno ojačati njenu sposobnost na tržištu – kazao je Josipović dodajući da je to sigurno rezultat dobre politike i odlične suradnje Grada s koncesionarom. Sada ostaje, nastavio je, da u razvoju ne samo Rijeke nego i cijele Hrvatske učinimo sve da Rijeka izgradnjom željeznice i prometnih veza dobije dodatne mogućnosti i iskoristi važan potencijal koji ima i za Rijeku i za Hrvatsku – rekao je predsjednik.

Naglašavajući važnost riječkog prometnog pravca, najkonkurentnijeg u Hrvatskoj, za razvoj Rijeke, gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je očito da nakon dugogodišnje ignorancije od bivše državne vlasti Rijeka i riječka luka idu naprijed velikim koracima i da je realno očekivati da Rijeka postane vodeća luka na sjevernom Jadranu u sljedeće tri, četiri godine. Nakon posjeta terminalu, predsjednik Josipović u pratnji župana Vidoja Vujića i gradonačelnika Obersnela uputio se na svečanu akademiju u povodu 40. obljetnice Sveučilišta u Rijeci i 38.0 obljetnice visokoškolskog obrazovanja u Rijeci.

>>'Premijer nije rekao da je dizalice u riječkoj luci kupila bivša vlada'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije