Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik za htv

Josipović: Mora biti jasno da predsjednik nije lobotomiran

'15.04.2011., Zagreb -  Ured predsjednika, Ivo Josipovic dao je izjavu vezano za presude generalima u Haagu.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
Autori: pmž/VLM, IČ/VLM
08.10.2011.
u 20:34

Predsjednik je istaknuo da će ostati neutralan te da se neće staviti na stranu ni jedne stranke.

- Za optužnice iz Beograda doznao sam iz medija. Šteta je da ni ja ni premijerka za optužnice nismo znali onaj dan kad su stigle, rekao je predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za HRT.

Komentirajući vladin prijedlog zakona o ništetnosti akata bivše SFRJ i JNA Josipović smatra da bi mogao nanijeti štetu odnosima u regiji. Poručio je da ovlasti predsjednika države, pogotovo one koje se odnose na odnos predsjednika i Vlade treba unaprijediti. Istaknuo je kako dnevno prima i do 300 mailova građana koji mu se žale, a on nema mehanizama da istraži njihove slučajeve. Osim toga, Josipović smatra da bi predsjednik države trebao imati pravo tražiti da se neki zakon ponovno raspravi u Saboru ukoliko predsjednik smatra da je štetan. Kao primjer naveo je Zakon o ništetnosti koji je upravo u saborskoj proceduri.

- Potrebno je stati na loptu i sačuvati dosadašnji mehanizam koji se pokazao uspješnim u slučajevima doktorice Vesne Bosanac i vukovarskog branitelja Tihomira Purde, istaknuo je predsjednik.

Komentirajući predstojeće parlamentarne izbore predsjednik je rekao da mu je datum parlamentarnih izbora prihvatljiv. Istaknuo je da će ostati neutralan te da se neće staviti na stranu ni jedne stranke.

- Ali mora biti jasno da predsjednik nije lobotomiran, predsjednik ima svoje vrijednosti i politiku koju zastupa. Ja sam dobio izbore na zalaganju na pravednosti i promjenama u društvu i zagovarat ću te vrijednosti. Onaj tko se prepoznaje - dobro, onaj tko se ne prepoznaje - opet dobro, rekao je predsjednik.

>>Cijeli intervju možete pogledati ovdje.

Komentara 210

ST
stefj
21:59 08.10.2011.

Svantevid, istina nije pisao optužnice protiv generala Hrvatske vojske, pisao je optužnice protiv hrvatskih generala iz BiH...

MA
matokan
09:11 09.10.2011.

Odnosi u regiji mogli bi se definirati u dvije recenice:Kad je crkla moja krava neka crkne i susjedova, Od takvog susjeda sto dalje ,to bolje.

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
11:29 09.10.2011.

one man music show aiiiii.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije