Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuda s Pantovčaka

Josipović: Mamićev posljednji ispad je verbalno divljaštvo

Ivo Josipović (1)
Patrik Macek/PIXSELL
16.03.2013.
u 12:47

Čujem da ima još sličnih izjava i da se reklo da je Hrvatska isključivo zemlja za Hrvate. Hrvatska je i uvijek to treba biti za sve njene građane i takav stav trebamo braniti,

- Već sam izjavio koliko je društveno štetno da se bilo kojeg pojedinca, pa i ministra, vrijeđa po nacionalnoj osnovi jer se to onda odnosi i na cijeli narod. Ponavljam, to je za svaku osudu, to je verbalno divljavštvo. No, čujem da ima još sličnih izjava i da se reklo da je Hrvatska isključivo zemlja za Hrvate. Hrvatska je i uvijek to treba biti za sve njene građane i takav stav trebamo braniti, kazao je danas prijepodne predsjednik Ivo Jospivić osvrčući se na sinoćnje uhićenje čelnika Dinama Zdravka Mamića.

Na pitanje bi li se Mamića zbog izrečenoga trebalo izbaciti iz sporta predsjednik je uzvratio da se ne želi petljati u nadležnosti drugih tijela.

Posao u Ministarstvu kulture

O informacijama da je iz HNS-a članovima te stranke po drugi put upućena obavijest da se ovaj put jave u Ministarstvo kulture zbog natječaja za članstvo u vijeću za elektroničke medije, Josipović je kazao kako su već i u HNS-u rekli da je riječ o pogrešci pa i on ponavlja da se tu radi o nečemu što je izuzetno loše. Napomenuo je kako nigdje ne bi smjelo biti nepotizma i da u duhu demokracije svakom građannnu mora biti dostupno svako mjesto.

Na pitanje o najavama novih zaduživanja Hrvatske Josipović je istaknuo da se i države i pojedinci zadužuju kada nemaju dovoljno svojih sredstava, a kako Hrvatska želi nove investicije, želi otvaranje radnih mjesta onda, budući da nemamo dovoljno vlastitog novca, mora se zadužiti. No, ono što on želi da se ta sredstva budu potrošena na najbolji mogući način i da ćemo se zadužiti najmanje što je moguće.

Komentirajući dodatno izbor novog pape ponovio je da prema vrlinama skromnosti i poniozosti koju je novi papa odmah pokazao vidi se da unosi svježinu i nadu i da će se dosadašnji odnosi vjerojatno promijeniti. Na današnje medijske informacije da bi idući tjedan okupio veliki broj predstavnika banaka, ekonomista,poduzetnika, uglednika iz javnogh života u cilju razrađivanja plana kako građanima pomoći da izađu iz dužničkog rospstva Josipović je odgovorio:

- Točno, planiram sastank sa svoja dva savjetodavna vijeća, onim za socijalnu pravdu i gospodarsko vijeće. U pripremi tog sastanaka već sam se našao i razgovarao s različitim ljudima koji znaju što se i kako može.

- Na sastanku ću ponudi neke ideje kako da se ublažidužničko ropstvo i siromaštvo građana, a onda ćemo nakon razgovara savjetovaja onima koji donose odlulke (saboru, Vladu, strankama) ponuditi te ideje.

>>Milanović: Ta izjava je zlo i to nije Hrvatska

 

 

 

Komentara 7

AN
antipiskaralo
14:39 16.03.2013.

Sloboda govora Sloboda govora je pravo izražavanja vlastitih stajališta i razmišljnja bez straha da će te netko u tom pokušati spriječiti ili zbog toga kazniti. Naziva se i slobodom izražavanja. Smatra se da je sloboda govora nepohodna za postojanje demokratske vlasti.

Avatar gusjenica
gusjenica
14:41 16.03.2013.

Ok, slažem se da je Mamićeva izjava verbalno divljaštvo ali molim da se točno označi dio rečenice koja je proizvela kazneno djelo ??

B2
bordon 2
14:27 16.03.2013.

Uveli verbalni delikt! Treba vidjeti jel su počeli radovi na obnovi Golog otoka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije