Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži pomoć eu

Josipović: Korupcija je u nas često povezana s EU

josipović, mesić
Marko Prpić/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
27.01.2011.
u 17:57

Pogledajte gdje se pere novac i gdje su se nalazili partneri za korupciju, rekao je Josipović.

– Zahvalni smo EU na primjedbama koje dobivamo kako bismo bili bolji, ali podsjećam da su mnoga od naših koruptivnih djela vezana uza zemlje EU. Pogledajte gdje se pere novac i gdje su se nalazili partneri za korupciju. Očekujem dodatnu podršku EU kako bi se zajedničkim akcijama raščistila koruptivna djela – rekao je predsjednik Josipović na Pravnome fakultetu na predstavljanju knjige “Korupcija i povjerenje” autora Josipa Kregara, Duška Sekulića i Željke Šporer, a u organizaciji Centra za demokraciju i pravo “Miko Tripalo”.

Kako kaže, politička je volja prije bila “važan faktor u sprečavanju borbe protiv korupcije”, ali se danas može reći da su se stvari promijenile, mnogi su visoki dužnosnici pod optužbama i to nije napravljeno kako bi se formalno zadovoljili pritisci izvana.

Josipovićev prethodnik Stjepan Mesić, koji je svojedobno prozivao strane banke i tražio da se uđe u trag novcu, ponovio je danas da je “većina velikih hrvatskih afera povezana sa zemljama etablirane demokracije”.

Paul Vandoren, šef delegacije EU u RH, nije komentirao Josipovićev poziv da EU pomogne Hrvatskoj. Rekao je da korupciju treba suzbijati gdje god bila i da se s hrvatskim vlastima na tome radi svaki dan.

Komentara 81

RR
red_rad_disciplina
19:22 27.01.2011.

27.01.2011. u 19:17h miha je napisao/la: ...ma nije mi jasno sta se ovo strasilo svuda petlja...tko tog majmuna poziva? nek ide u penziju i cuti... Josipovicu,kloni se ovog djubreta haha pa kad ne može, to je ustoličena funkcija bivšeg predsjednikaa sa rezidencijom u grskovicevoj. Tako da mora i dalje radit (biti fikus) i biti slikavan jer košta 5 milijuna eura sa sa svojom svitom i osiguranjem te režijama godišnje

OB
-obrisani-
20:24 27.01.2011.

pravDA sigurno nije pisao o mnogo POGUBNIJOJ korupciji od financijske - o naslijeđu političke korupcije komunista i velikosrba, koja je progonila i ubijala mnoge Hrvate

OB
-obrisani-
20:07 27.01.2011.

smećanin_No one, veliš \"...sad imamo snažnog predsjednika...\" što je odlično jer \"Mesić je tu pao na ispitu...\" A na slici \"dva druga\". Koliko slijep moraš biti da te demantira slika iznad članka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije