Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz New Yorka

Josipović: Ja bih objavio Ugovor o pristupanju Hrvatske u EU!

Josipović i Obama (1)
Foto: Ured predsjednika RH
1/3
21.09.2011.
u 07:30

– Objavljivanje bi omogućilo građanima da do referenduma imaju više vremena dobro proučiti sve što piše u ugovoru – smatra predsjednik

– Po meni nema nikakvih zapreka i tajni da Vlada objavi Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Ja bih ga odmah stavio na internet ako postoje svi tehnički uvjeti za to jer tako će i Vlada građanima omogućiti da do referenduma imaju više vremena dobro proučiti sve što piše u tom ugovoru – poručio je iz New Yorka predsjednik Josipović nakon novinarskog pitanja je li Vlada propustila na vrijeme objaviti ugovor o pristupanju EU čije dijelove stoga novinari svakodnevno objavljuju.

Predsjednik je komentirao da nema sukoba između njega i ministra Jandrokovića koji nije doputovao na 66. zasjedanje Opće skupštine UN-a.

– U službenoj delegaciji uz mene je državni tajnik Mario Nobilo koji sudjeluje na svim sastancima i sve funkcionira po dogovoru.

Na pitanje o imenovanju novog veleposlanika RH u Washingtonu Josipović je naglasio da se nepotrebno stvaraju tenzije oko toga i sve se pretvara u politički marketing.

– Hrvatska ima veleposlanike na svojim mjestima u svijetu, a točno je da samo u Washingtonu imamo otpravnika poslova i uvjeren sam da neće biti štetnih posljedica zbog toga do imenovanja novog diplomatskog predstavnika.

Josipović je drugog službenog dana u New Yorku sudjelovao i u radu skupa "Partnerstvo za otvorenu vlast", kojem je domaćin bio američki predsjednik Barack Obama. To je međunarodna inicijativa za promicanje transparentnosti, slobode tiska i antikorupcijskih napora uz uporabu naprednih tehnologija.

– Hrvatska je već otprije uključena u tu inicijativu – naglasio je predsjednik.

Josipovića u New Yorku očekuju bilateralni susreti s predsjednikom Latvije i predsjednicom Finske, a pozvan je I na ručak koji glavni tajnik Ban Ki-moon organizira za šefove izaslanstava.

Govor predsjednika RH pred Općom skupštinom UN-a najavljen je za četvrtak navečer po američkom vremenu.

Komentara 63

SA
Savjest
07:53 21.09.2011.

Bravo, Predsjedniče! Da sam bio znao da ćete to predložiti, ne bih to bio zatražio od EU (njihove web stranice) gdje sam naveo da prevođenje Nacrta ugovora možepotrajat, pa bi bilo korisno da ga EU odmah objavi na svojem webeb siteu, na engleskom ili bilo kojem drugom jeziku na kojemu je taj tekst dovršen. ( Sad mi pada na pamet da bi ipak bilo nezgodno, ako je Nacrt objavljen na \"Gaeilge-u\" (irskom jeziku koji ne govore ni sami Irci, koji je ipak postao jedan od službenih jezika EU).

AF
afer
07:58 21.09.2011.

I još nešto – Josipović je bio PROTIV Europe a sada se gura potpisati ugovor. Koji kameleonski preokret….

OB
-obrisani-
08:40 21.09.2011.

Ugovor nije nikakav Problem u Ugovoru pise da moras Igrat kako ONI sviraju i to j eto a tako zivimo i danas ONI sviraju mi Igramo,ahaahhahahahhahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije