Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željezara Split

Josipović ih saslušao – traže rad i nastavljaju štrajkati

zeljezara
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
Autori: jp, mpk
05.03.2010.
u 22:25

Zadovoljni smo razgovorom s predsjednikom Josipovićem koji je pokazao veliko razumijevanje za naše probleme, no ovlasti su mu ograničene. Štrajk glađu nastavlja se – kazali su sindikalci Željezare.

Predsjednik Josipović primio je predstavnike radnika splitske Željezare. Vrlo emotivan razgovor s radnicima, među kojima su bila i dvojica štrajkaša glađu, potrajao je sat i pol. Radnici su ga upoznali s pregovorima koje vode s Vladom RH, kao i s poviješću cijelog slučaja.

– Dužnost je svih u ovoj zemlji, a posebno onih koji su nadležni, pobrinuti se da oni koji žele mogu raditi i da štrajkaši prekinu štrajk. Pregovori se nastavljaju u ponedjeljak u Ministarstvu gospodarstva i očekujem da će Vlada i Ministarstvo naći rješenje za ovu agoniju – kazao je Josipović.

– Zadovoljni smo razgovorom s predsjednikom Josipovićem koji je pokazao veliko razumijevanje za naše probleme, no ovlasti su mu ograničene. Štrajk glađu nastavlja se – kazali su sindikalci Željezare.

Na susretu s ministrom Popijačem, čelnikom HFP-a i državnim tajnikom Friganovićem rečeno im je da stečaja neće biti. Pokušat će im dati 1500 tona žice na koju Trast polaže pravo za pokretanje proizvodnje, a za mjesec dana očekuje se pronalazak novog kupca poduzeća.

Komentara 1

AB
abendblatt
12:18 06.03.2010.

Zasto ih Josipovic svojim \"razumjevanjem\" obmanjuje?, zasto im nije rekao da su poslovali prosle godine sa gubitcima od 100miliona kuna, da moraju VISE i KVALITETNIJE radit da bi poslovali sa profitom, nije kriva Vlada sto oni imaju lose rukovodstvo i i sindikat, strajkom gladju se ne postize nista, nego samo RADOM, zato radite vise imat cete vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije