Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNE REAKCIJE

Josipović i Milanović: Naslovnica tjednika Novosti je neukusna

ivo josipović (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
06.10.2010.
u 13:16

- Nije me povrijedilo, ali smatram to neukusnim. Mislim da je to jedna malo nespretna, nezgodna i možda neukusna aluzija koju su Novosti mogle izbjeći.

Nije me povrijedilo, ali smatram to neukusnim. Mislim da je to jedna malo nespretna, nezgodna i možda neukusna aluzija koju su Novosti mogle izbjeći, izjavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović o naslovnici tjednika Novosti s dva MiG-a i naslovom "Obadva, obadva su pala".

- Ako se naslovnica već dogodila, možda se ne moraju ispričavati - nastavio je Milanović i dodao da nije najspretnije reći da će se i ubuduće ponašati na takav način. Potom se osvrnuo na premijerkinu izjavu da bi USKOK trebao provjeriti poslove koji su izravno, bez natječaja, dodjeljivani u vrijeme Račanove vlade. 

-  SDP ne izmišlja afere, te afere su ozbiljna kaznena djela i nisu ih SDP i njegov obavještajni aparat ili policija dali pred javnost. Pa nisu ministri iz HDZ-ove vlade bili na saslušanju u SDP-u, ironično je primijetio Milanović i napomenuo da je SDP demokratska stranka i da tu postoji velika razlika.

- Vrlo dobro znate tko koga želi pod svaku cijenu uprljati, tko financira stranku po zakonu, tko plaća poreze i čiji prihodi su transparentni. Mi u SDP-u nemamo novca da bismo mogli kupiti automobil vrijedan 4,5 milijuna i onda ga, kojeg li apsurda, donirati Vladi. Tu nešto smrdi otpočetka, ali oni koji su se time trebali baviti zatvarali su oči, a sada vide - rekao je.

Dodao je da je problem što su hrvatska pleća prilično opterećena problemima HDZ-a i to ne možemo dugo trpjeti. Milanović je potvrdio je SDP danas poslao DORH-u svu dokumentaciju vezanu uz natječaje iz vremena Račanove vlade, a vezano uz MUP-ovu kampanju "Sigurnost na cestama". Kazao je da su to učinili na zamolbu agencije (Public image) koja je tada dobila posao između 11 konkurenata u tri kruga. Pritom je dodao da je to bilo 2002. i pitao gdje smo 2010. te koliko smo se nakon 2004. u tim standardima vratili unatrag.

- I zato nije lijepo kada vas kao predsjednika Vlade uhvate u takvom otvorenom govorenju neistine jer to je totalna neistina. I srećom, takve su stvari dokumentirane i dobro je da je spomenuto da se vidi kako se tada radilo, kako su se dobivali poslovi na natječajima i koliko je to strogo bilo, završio je Milanović.

Ključne riječi

Komentara 268

MR
mravac
15:12 06.10.2010.

Čiji je koalicijski partner Pupavac i klika koja stalno ruši i pljačka Hrvatsku i hrvatski narod!??

OB
-obrisani-
16:21 06.10.2010.

Meni je to baš smešno:) Obadva, pala su obadva!

AU
aurora08
14:22 06.10.2010.

cokmi bre, ako su imali pravo pobit 16,000 hrvata onda bre imaju pravo i pisat kaj oceju hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije