Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Renesansa ustaštva'

Josipović i Milanović kapituliraju pred onima koje nazivaju braniteljima

Ćirilica
Goran Ferbežar/PIXSELL
25.11.2013.
u 19:49

U Hrvatskoj je došlo do renesanse ustaštva i krajnje je vrijeme da Srbija zaštiti Srbe, koji žive u toj zemlji, tvrdi srpski nacionalist

Demokratska stranka Srbije na čijem je čelu Vojislav Koštunica, tvrdi srpski nacionalist koji promiče čvrstu povezanost "s braćom Rusima", a ne s EU i optužuje aktualnu vladu Srbije za izdaju jer shvaćajući realnost, uspostavlja dobrosusjedske odnose s Kosovom, ocjenjuje kako je "u Hrvatskoj došlo do renesanse ustaštva i krajnje je vrijeme da Srbija zaštiti Srbe, koji žive u toj zemlji", javljaju mediji u Srbiji. Sanda Rašković Ivić iz DSS-a kaže da "napadi na ćirilicu po hrvatskim gradovima i izljevi nacionalizma na sportskim manifestacijama najbolje ilustriraju kako je ustaštvo u Hrvatskoj u ekspanziji" te ocjenjuje su Srbi iz Hrvatske "ostali bez zaštite jer su za Beograd važnije integracije u EU".

- Srbija šuti o događanjima u Hrvatskoj, jer čini sve da sačuva "dobrosusjedske" odnose i otpočne pregovore s EU. Razbijanje tabli s ćiriličnim natpisima je čekićanje po glavama svih preostalih Srba u
Hrvatskoj, čekićanje po glavama onih ubijenih u Drugom svjetskom ratu, a to je u krajnjem, i čekićanje po glavi države Srbije - mudruje ova dužnosnica Koštuničine stranke dodajući kako se radi "o konsenzusu u Hrvatskoj onda kada su Srbi u pitanju", a hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović daju "slabašne izjave i kapituliraju pred onima koje nazivaju braniteljima".

Dužnosnicu zabrinjava i šutnja Bruxellesa koji je "suho priopćio da je pitanje dvojezičnosti unutarnje pitanje Hrvatske".

>>'Učinit ćemo sve da u Haagu prikažemo Oluju kao genocid'

Komentara 6

Avatar Ksaver38
Ksaver38
22:32 25.11.2013.

Dok se mi bavimo ćirilicom i ustaštvom drugi rade i zaobilaze nas. http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2013&mm=11&dd=25&nav_id=781783 Dok smo se smijali Srbiji da će ostat izolirana izgleda da će se to nama desit.

Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
20:49 25.11.2013.

Da li je gospon Flegu omiljena imenica "mudruje" ? Nema texta da je ne uglavi. Ja mislim da Srbi u HR nisu bukvalo ugrozeni jer su vecinom potpuno asimilovani u HR drustvo. Ne ocekujem fizicke pogrome. Pomenuta renesansa ustastva jee iskljucivo na stetu HR jer je u ocima sveta prikazuje u jako losem svetlu. Razmislite o tome - (mada mislim da ce razmisljati samo oni koji ustastvo ne podrzavaju).

Avatar Frankenkamen
Frankenkamen
21:43 25.11.2013.

Josipović i Milanović kapituliraju pred onima koje nazivaju braniteljima.¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸-------------¸-----------------------------------------Naravno da kapituliraju , u ostalom kaj vas boli ona stvar , je su nas njih dvojica oslobodili ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije