Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u posjetu RH

Josipović i Leko primili predsjednika Azerbajdžana Alijeva

Josipović i Aliyev
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
11.03.2013.
u 12:57

Predsjednik Sabora istaknuo je da dvije države imaju vrlo dobre političke odnose, ali kako ekonomski odnosi nisu dovoljno razvijeni te je izrazio nadu da će i na tom području doći do napretka.

Josip Leko, predsjednik Sabora, razgovarao je s predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

– Predsjednik Sabora istaknuo je da dvije države imaju vrlo dobre političke odnose, ali da ekonomski odnosi nisu dovoljno razvijeni te je izrazio nadu kako će i na tom području doći do napretka. Leko je izvijestio predsjednika Alijeva da će na poziv predsjednika azerbajdžanskog parlamenta ove godine službeno posjetiti tu zemlju.

Predsjednik Alijev istaknuo je da je ovo njegov drugi posjet Hrvatskoj od 2005. godine što svjedoči o snažnim političkim vezama dviju država. Vjeruje da će doći i do snažnije ekonomske razmjene, posebno nakon potpisivanja šest međudržavnih ugovora tijekom njegova posjeta Zagrebu. Alijev je naglasio da je Azerbajdžan jedan od glavnih hrvatskih dobavljača nafte, a izrazio je želju da se Hrvatska uključi u projekt plinovoda kojim bi se povezali Azerbajdžan i Europska unija.

Predsjednik Sabora Leko i predsjednik Alijev suglasili su se da je potrebno pronaći način kako bi se olakšao vizni režim državljanima Azerbajdžana, što bi se pozitivno odrazilo i na gospodarsku suradnju – navodi se u priopćenju. 

I predsjednik Ivo Josipović primio je u službeni posjet predsjednika Republike Azerbajdžan Ilhama Alijeva. Potpisali su ugovor o suradnji u gospodarstvu, kulturi i turizmu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije