Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan državnosti

Josipović: Hrvatska je u krizi i nužno je provesti reforme

ovčara
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
1/6
25.06.2010.
u 18:13

Bez žrtve hrvatskih branitelja ne bi bilo ni Hrvatske. Svima koji su ugradili svoje živote u hrvatsku slobodu i na današnji dan treba posebno zahvaliti, rekao je predsjednik RH

VUKOVAR - Hrvatska danas suvremena demokratska država i društvo koja je dužna poginulim braniteljima obećati predan i beskompromisan rad na boljitku Domovine. Oživljavanje gospodarstva, izlazak iz recesije, otvaranje razvojnih perspektiva, nova radna mjesta, stvaranje uvjeta za školovanje i profesionalno usavršavanje značajne su teme danas. Činjenica je da je Hrvatska u krizi, pa je nužno provesti odlučne reforme, brzo i efikasno - rekao je predsjednik Ivo Josipović na današnjoj svečanoj promociji polaznika vojnih škola što se održava savke godine u vojarni "204. vukovarska brigada" u Vukovaru na Dan državnosti.

Dodao je kako je „politika koja se odlučno suprotstavlja korupciji i organizanom kriminalu, ali i stvara gospodarske rezultate – i moja politika". Kao prioritete na kojima će ustrajati u svom mandatu naveo  je rješavanje granice, traženje nestalih, sukcesija.

Predsjednik je rekao da svaki "građanin Hrvatske ima pravo na dostojan život i posao".

- Bez žrtve hrvatskih branitelja ne bi bilo ni Hrvatske. Svima koji su ugradili svoje živote u hrvatsku slobodu i na današnji dan treba posebno zahvaliti. Upravo časnici i dočasnici čijoj promociji danas nazočimo dat će svoj doprinos afirmaciji položaja Hrvatske u svijetu.

- Ponosna sam napohvale za sposobnost i profesionalnost pripadnika Oružanih snaga koje dobivam u svijetu, što je dokaz da je golemi trud u ostvarivanju visokih standarda primijećen i da se vrednuje - rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Pozdravljajući časnike i dočasnike iz Hrvatske, ali i iz Slovenije, Makedonije, Crne Gore te BiH, koji također pohađaju Hrvatsko vojno učilište, iskazala je odlučnost Hrvatske u „potpori susjedima na sjevernoatlanskom putu“.

Predsjednik Sabora Luka Bebić je rekao da su "iz Domovinskog rata nastali temelji hrvatske države, pa morate nastaviti slavnu tradiciju obrane i dati primjer naraštajima koji dolaze".

- Pobjednički duh koji gajite nije uperen ni protiv koga, nego će biti otpor svakome tko pokuša ugroziti Hrvatsku, a u tome će nam pomoći i saveznici ispod NATO-kišobrana - zaključio je Bebić

Izaslanstva državnog vrha Hrvatske koje su predvodili predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranka Kosor položila su danas vijence i zapalila svijeće na spomen-obilježju Ovčara i ispred spomenika na Memorijalnom groblju poginulih hrvatskih branitelja povodom Dana državnosti.

U vukovarskoj vojarni 204.vukovarska brigada svečano su promovirani polaznici vojnih škola Hrvatskih vojnih učilišta. Na početku svečanosti prijavak je Predsjedniku Republike i vrhovnom zapovjedniku Ivi Josipoviću predao general bojnik Mirko Šundov, ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", a potom su promovirani pripadnici 14. naraštaja kadeta-vojnih pilota HRZ i PZO, 18. naraštaja Zapovjedno stožerne škole "Balgo Zadro" i 12. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić".

Prije toga izaslanstva vojnih škola su u svečanom mimohodu prošli ulicama Vukovara i položili vijenac kod Kamenog križa na Dunavu, a u crkvi sv. Filipa i Jakova vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac je predvodio svetu misu zahvalnicu.

Komentara 82

OB
-obrisani-
08:46 26.06.2010.

ha ha ha ...o cemu ti...???..koja starica, koja vlasnica..???...pa moji ljudi su gradili kucu..idi u Zdrijac na plazu...vidit ces...ha ha ..................................................................................................................... 26.06.2010. u 08:42h legionar je napisao/la: kamocemo Odgovaraj na postavljena pitanja SERAVKO jedan,ili opet LAZES! Kako je umrla staricarica vlasnica vikendice u NINU?

MI
miso
07:39 26.06.2010.

Hrvatska je u krizi od onog trenutka kad se netko dosjetio da ne moramo proizvoditi niti istraživati (1990).

OB
-obrisani-
18:52 25.06.2010.

...TKO JE IZDAO VUKOVAR......????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije