Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović: Glas za Bandića zapravo je glas za Sanadera

Bandićev stožer bavi se samo stvaranjem objeda i laži, a kad mu nedostaje potpora, uskoče Sanaderovi ljudi, rekao je Josipović.
07. siječnja 2010. u 16:20 54 komentara 29 prikaza
Josipović
Foto: Željko Hladika/PIXSELL

– U Bandićevu stožeru radi niz ljudi iz paraobavještajnog miljea koji se samo bave stvaranjem objeda i laži – napao je svog protukandidata Ivo Josipović na posljednjoj konferenciji za novinare dok traju predizborne kampanje. Rekao je i da nije želio kampanju potrošiti “skupljajući perje iza toga paraobavještajnog lobija”.

Iako je ustvrdio da je u predizbornu kampanju za predsjednika Republike ušao otvorena srca i s namjerom da s građanima komunicira o programu, Josipović je priznao da se njegove želje nisu ostvarile. Drugi krug izbora obilježile su svađe i napadi, a programi su ostali u sjeni.

Gostujući na Radiju 101, na kojem je trebao biti i Bandić, ali se nije pojavio, Josipović je ustvrdio da je “glas za Bandića zapravo i glas za Sanadera” te da “svaki put kada je Milanu Bandiću nedostajala potpora, uskočili bi Sanaderovi ljudi”.

– Nije slučajno da se baš sada Sanader pokušao vratiti. Želio je promijeniti korektno stajalište HDZ-a da ni jednom kandidatu ne daju podršku nego da prepuste članovima da sami izaberu – objasnio je Josipović nešto kasnije na konferenciji za novinare.

Na kraju je pozvao birače da izađu u nedjelju na izbore jer im je to “vjerojatno posljednja prilika da izaberu između dva potpuno oprečna koncepta. Jedan je koncept pravde, a drugi kaljuže”.

Zaželio je i da nakon njegova mandata Hrvatska bude bolja i uspješnija zemlja u kojoj se poštuju europske vrijednosti i u kojoj svi imaju jednake šanse.

Jeste li među njima?
Sve shvaćaju ozbiljno i osobno: Ovo su najosjetljiviji znakovi horoskopa
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • maraton:

    Josipović i Bandić.Jedan je uljez, koji ?

  • kvakva:

    Bandić i Sanader, hrvatska cvijetka dva - jedan voli da ga se opali muški, drugi bez alkohola nikuda. To se zove - dinamitni duo.

  • neni:

    parole sempre parole.....