Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG MAFIJE

Josipović će s premijerkom sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost

josipovic
Anto Magzan/Pixsell
11.06.2010.
u 10:35

Josipović je upozorio na to da će novi Zakon o kaznenom postupku izazvati ozbiljne probleme s aspekta prava na obranu optuženika.

Predsjednik Ivo Josipović na pitanje novinara o tome razmišlja li zbog aktivnosti zemunskoga mafijaškog klana u Hrvatskoj sazvati sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost izjavio je da ima u planu s premijerkom sazvati sjednicu Vijeća.

Dodao je kako postoje nova izvješća vezana za kriminalističku obradu aktivnosti srbijanske mafije u Hrvatskoj.

Predsjednik Josipović izjavio je to nakon skupa sudaca, tužitelja i profesora o aktualnim novostima u kaznenom zakonodavstvu. Na pitanje novinara kako komentira namjeru članova radne skupine koji rade na kaznenom zakonu da incest među punoljetnim osobama više ne bude kazneno djelo, Josipović kaže da bi to pitanje prepustio članovima radne skupine te da je bitno u novom zakonu izbrusiti kaznena djela gospodarskog kriminala.

Upozorio je na to da će novi Zakon o kaznenom postupku izazvati ozbiljne probleme s aspekta prava na obranu optuženika.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin izjavio je da je odredba koja će ovim ustavnim promjenama ući u Ustav da predsjednik Vrhovnog suda podnosi izvještaj Saboru opasna i nepotrebna. 

- Ta odredba izazvat će veliku štetu. Tko će moći javnosti objasniti ako predsjednik Vrhovnog suda bude pozvan u Sabor podnijeti izvještaj upravo u trenutku kad Vrhovni sud donosi neku ozbiljnu i tešku odluku da je sve to slučajno - rekao je Hrvatin.

Komentara 8

TO
tomislav71
11:54 11.06.2010.

Ah taj \"Region\"!Što bi mi bez tako divnog \"Regiona\"?Tko ne nauči lekciju taj pada godinu.Tko nam je kriv kad smo slijepi kod zdravih očiju.

OB
-obrisani-
00:39 12.06.2010.

Uz primjedbe o novom Zakonu o kaznenom postupku (pogotovo u situaciji kada se većini optuženika pakira i onemogućava obrana, zatim primjedba da Vrhovni sud izvještava Sabor (što je idiotizam većih razmjera, ako se već govori o trodiobi vlasti, s timee da su izvršna i zakonodavna vlast već od promjena Ustava iz početka 2000-ih itekako umiješana u sudsku), najbolji zaključak tog Vijeća bi bio da se ministra unutrašnjih poslova treba \"pod hitno \" smjeniti dok ne proizvede još veću štetu od ove dosadašnje i zabraniti mu približavanje sigurnosnoj problematici u bilo kojem obliku slijedećih barem 10 godina.

SM
SMITSMIT
10:58 11.06.2010.

BILO BI LJEPO DA, DA OSTAVKU.. poslije Dr.iz Tuzle tko će još gledati doktora iz Banja Luke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije